Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Krista Pärmäkoskella hurjat tulot – monet muut päijäthämäläiset urheilijat jäivät kauas taakse

Krista Pärmäkoskella on syytä hymyy. Viime vuonna hän tienasi melkein 200 000 euroa. Kuva: Katja Luoma

Hiihtäjä Krista Pärmäkoski ansaitsi viime vuonna loistavasti. Hänen ansiotulonsa olivat 197 000 euroa. Toinen hyvin tienannut päijäthämäläinen urheilija oli golfari Mikko Ilonen. Hänen ansiotulonsa olivat 96 000 euroa.

Ilonen on siinä mielessä erikoinen päijäthämäläinen urheilija, että hänellä oli viime vuonna suuret pääomatulot, 57 000 euroa. Toinen urheilija, jolla myös oli mainittavia pääomatuloja, on jalkapalloilija Mikko Hauhia. Hän sai pääomatuloja 13 000 euroa ja ansiotuloja 50 000 euroa.

Pärmäkosken entinen kilpakumppani, nykyinen Salpausselän kisojen pääsihteeri Aino-Kaisa Saarinen ansaitsi viime vuonna 26 000 euroa. Hiihtäjä Sami Jauhojärvi puolestaan ansaitsi 37 000 euroa.

Valmentajista Heinolasta kotoisin oleva jääkiekkovalmentaja Erkka Westerlund ansaitsi 96 000 euroa ja hänellä oli pääomatuloja 8 000 euroa. FC Lahden entinen päävalmentaja Toni Korkeakunnas ansaitsi puolestaan 47 000 euroa ja hänen pääomatulonsa olivat 5 000 euroa.

Raviohjastaja Tapio Perttusen tulot olivat todella pienet, yhteensä 8 000 euroa, josta 3 000 oli pääomatuloja. Hänen kollegansa Esa Holopaisenkaan tulot eivät olleet suuret. Hän ansaitsi 16 000 euroa ja sai pääomatuloja 3 000 euroa.

Ahonen ei halua maksaa palkasta veroja

Entisistä mäkihyppääjistä Toni Nieminen ansaitsi viime vuonna 41 000 euroa. Janne Ahosella puolestaan ei ollut lainkaan verotettavia tuloja. Ilta-Sanomien haastattelussa Ahonen kertoo, ettei hän nostanut palkkaa yrityksistään.

– Jokunen vuosi sitten Janne Ahonen lainasi mäkihypyssä tienaamiaan varoja Janne Ahosen omistamalle kiihdytysautotallille, joka nyt sitten on alkanut lyhentää lainaansa Janne Ahoselle. Lainasumma oli huomattava, ja nyt elän perheeni kanssa yritykseni maksamilla lainanlyhennyksillä, hän kertoi lehdelle.

Ahosen mukaan hän haluaa säilyttää tilanteen tällaisena, koska ei halua maksaa veroja palkastaan.

– Suomessa palkkatuloverotus on todella kovaa. Itse asiassa palkkatulojen nostamisessa ei ole mitään järkeä.

Päijäthämäläisissä tunnetuissa urheilijoissa on myös kaksi muuta, joilla ei näytä olevan yhtään verotettavaa tuloa. Syy on kuitenkin eri kuin Ahosella: Valtteri Bottas ja Jari Litmanen eivät asu Suomessa.

Heidi Asplund
heidi.asplund@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi