Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Kirjalähetyksiä Orimattilasta ulkomaillekin

Yrittäjä Matti Pietilällä on nettidivarinsa valikoimissa tällä hetkellä noin 240 000 kirjaa. Lisäksi noin 80 000 teosta odottaa hyllyttämistä varastossa. Kuva: Sami Kuusivirta

Matti Pietilä perusti Finlandia Kirja -antikvariaatin kahdeksan vuotta sitten. Yritys on kasvanut niin, että Pietilän lisäksi töissä on yhdeksän ihmistä ja liikevaihtoa kertyy yli puoli miljoonaa euroa.

Kirjat kaupataan netissä kolmessa kanavassa: omassa kaupassa finlandiakirja.fi:ssä, huuto.netissä ja antikvaari.fi:ssä.

– Kun saamme tilauksen, paketti lähtee viimeistään seuraavana arkipäivänä, Pietilä kertoo.

Hän on luonut kaupalle toiminnanohjausjärjestelmän, jonka avulla asiakkaalle lähtevät kirjat löytyvät nopeasti ja hyllytys sujuu vauhdilla. Tietokone tietää muutaman millin tarkkuudella kirjan sijainnin hyllyssä.

– Omaan nettikauppaamme olen tehnyt paljon kategorioita, jotta asiakkaan olisi helpompi löytää etsimänsä. Esimerkiksi sotahistorian alla on vielä lähes 30 alakategoriaa.

Sotahistoria on yksi esimerkki keräilyaiheisista kirjoista, joilla on hyvä menekki. Muita myyviä genrejä ovat myös science fiction ja fantasiakirjat sekä kohtuullisen uusi ammattikirjallisuus. Nihkeästi käy kaupaksi vanha, unohdettu kaunokirjallisuus ja tietosanakirjat, jotka ovat jääneet Wikipedian jalkoihin.

Tyypillinen asiakas tilaa Finlandia Kirjan nettikaupasta kolme kirjaa, joista maksaa yhteensä keskimäärin 30 euroa ilman postikuluja.

Joka päivä Orimattilasta lähtee kirjoja myös ulkomaille: eniten Ruotsiin, Saksaan, Englantiin ja Yhdysvaltoihin.

– Ostajina on ulkomailla asuvia suomalaisia, mutta myös ulkomaalaisia – meillä on valikoimissa vieraskielisiä kirjoja aika paljon. Viime aikoina esimerkiksi Yhdysvaltoihin on myyty Neuvostoliitossa julkaistua tieteellistä kirjallisuutta.

Terhi Säynäjärvi
terhi.saynajarvi@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi