Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Tuloista yli puolet meni veroihin - Päijät-Hämeen kovimmat veroprosentit

Päijät-Hämeen ja koko Suomen suurimpituloisten listalla kärkipaikkoja pitävien henkilöiden veroprosentit nousevat vain hieman yli 30 prosentin. Tämä johtuu siitä, että he saavat suurimman osan tuloistaan pääomatuloina, joista veroprosentti on 30.

Ansiotuloissa veroprosentti voi nousta yli 50 prosentin.

Näin on käynyt muun muassa entiselle Orionin pääjohtajalle ja entiselle Nesteen toimitusjohtalle Jukka Viinaselle. Hänen veroprosenttinsa on hurja 55, mikä on suurin veroprosentti hyvätuloisten listalla.

Viinasen tulot olivat viime vuonna yhteensä 432 000 euroa, josta pääomatuloja oli 26 000 euroa. Veroja hän maksoi yhteensä 238 000 euroa.

Toiseksi suurin veroprosentti Päijät-Hämeen hyvätuloisten keskuudessa oli Timo Valveella. Hänen ansiotulonsa olivat yhteensä 299 000 euroa. Pääomatuloja hänellä ei ollut. Valve maksoi veroja 54 prosenttia eli 162 000 euroa.

Kolmanneksi kovin veroprosentti Päijät-Hämeessä oli K-supermarket Trion toisella kauppiaalla Kaisu Lappalaisella. Hänen tulonsa oli yhteensä 196 000 euroa, josta 12 000 oli pääomatuloja. Verottajan mukaan Lappalaisen veroprosentti oli 52 prosenttia eli hänen olisi pitänyt maksaa veroja 102 000 euroa. Lappalainen sai mätkyjä 94 000 euroa.

Päijät-Hämeessä yhteensä 16 ihmisen veroprosentti oli yli 50.

Katso 5 000:n eniten ansainneen verotiedot ESS:n tilaajilleen tekemästä verokoneesta. Näet siitä myös muiden maakuntien tulokärjen. Ilman tilausta voit selata koko Suomen tuhannen kovatuloisimman tietoja.

Heidi Asplund
heidi.asplund@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi