Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Robotteja, eläimiä ja retkiä - 10 kivaa vinkkiä syyslomalle Lahdessa ja lähialueilla

Nuorisonohjaajat Jari Lepistö ja Niko Hakulinen harjoittelivat ohjelmoitavan mBotin kokoamista. Värkkäyspajaan on hankittu viisi vastaavaa robottia. Kuva: Sami Lettojärvi

1. Robotteja ja kuppikakkuja Joutjärven nuokulla.

Joutjärven nuokulla rakennellaan maanantaina 22.10. ohjelmoitavia mBot-robotteja. Aiempaa värkkäilykokemusta ei tarvita. Robottipaja on suunnattu 10–17-vuotiaille.

Keskiviikkona Jovilla tehdään kuppikakkuja. Kohdeikäryhmä on myös 10–17-vuotiaat.

2. Tuutissa tehdään heijastimia ja pehmo-otuksia.

Aikaa on mahdollista viettää vapaasti kavereiden kanssa. Tekemistä löytyy. Nuoriso-ohjaaja Erno Lampinen

Lahdessa Painovoiman Tuutti-kahvilassa, Sammonkatu 8:n alakerrassa, pidetään työpajoja. Keskiviikkona 24.10. valmistetaan heijastimia. Seuraavana päivänä ommellaan pehmohahmoja, ja perjantaina on tarjolla perhejoogaa. Työpajat vetää tekstiilityön opettaja Marja Luukkanen ja joogan lasten joogaohjaaja Kirsi Laine.

Kuva: Sami Lettojärvi

3. Hevostelua Jokimaalla.

Yläkouluikäiset voivat tutustua raviohjastukseen ja ratsastukseen torstaina 25.10. Jokimaan ravikeskuksessa. Hevosta pääsee ajamaan tandem-kärryistä, ja maneesissa on mahdollisuus talutusratsastukseen. Tarjolla on myös tietoa raviurheilusta ja ensi kesänä Jokimaalla kisattavista Kuninkuusraveista.

Hevosteluiltapäivän järjestävät Lahden nuorisopalvelut, Koulutuskeskus Salpaus ja Jokimaan nuoret yrittäjät.

4. Vieraisille löytöeläintaloon.

Päijät-Hämeen Eläinsuojeluyhdistyksen löytöeläintalo Lahden Jokimaalla aukeaa syyslomalaisille perjantaina 26.10. Lahden nuorisopalvelujen kattitreffit eivät maksa mitään, mutta vapaaehtois- ja lahjoitusvoimin toimivan talon asukkaille voi viedä purkin kissanruokaa tai tarpeettomaksi jääneen pestyn pyyhkeen, peiton tai tyynyn. Vierailu on tarkoitettu yläkouluikäisille.

5. Ilmaisia syksyn värejä ja valoja.

Oletko jo käynyt Sysmän Kammiovuorella, taianomaisella Kiikunlähteellä Hollolassa, Nastolan jylhällä Pitkäjärvenvuorella tai Huljalan helvetissä Hämeenkoskella? Sivustolla visitlahti.fi on listattuna lukuisia luontokohteita, joita pääsee ihmettelemään ilmaiseksi.

Rakennetun kaupunkiympäristön kohteista kannattaa huomioida ainakin Lahden Pikku-Vesijärven puiston vesiurut, jotka ovat syyspimeässä parhaimmillaan. Esitykset ovat joka ilta kello 19. Äänimaisema muodostuu klassisesta ja elokuvamusiikista sekä musikaalisävelmistä. Esityksen kesto on noin 20 minuuttia.

Kuva: Sami Lettojärvi

6. Elokuvanäytös nuorille.

Lahden nuorisopalveluiden erikoisnäytöksessä Lahden Finnkinossa nähdään keskiviikkona 24.10. kello 12.30 seikkailuelokuva Talo jossa kello tikittää. Elokuva perustuu John Bellairsin klassikkosatuun. Näytös on suunnattu 10–17-vuotiaille nuorille.

7. Skuuttausta Ladeossa.

Ladeossa, Vanhan Helsingintien varrella eteläisessä Lahdessa, skuutataan maanantaina 22.10. Varustus: oma skuutti, kypärä ja muut suojat sekä juomapullo. Tapahtuma on tarkoitettu 10–17-vuotiaille.

8. Keppihevoskilpailut Vierumäellä.

Vierumäen Tahkon au- kiolla kisataan keppihevosilla lauantaina 20.10. Oman kepparin puutteessa ratsun voi lainata Vierumäen kepparitallista.

Kilpailijoiden on ilmoittauduttava sivuston vierumaki.fi tapahtumakalenterin kautta. Ensimmäinen ratsukko päästetään radalle kello 13.

Kuva: Saatu

9. Nuokkutoimintaa Kärkölässä ja Sysmässä.

Järvelän nuokku Kärkölässä on avoinna syyslomalla maanantaina ja tiistaina kello 11–16.

– Meillä on ohjattua ja avointa toimintaa. Voit osallistua tai olla osallistumatta. Aikaa on mahdollista viettää vapaasti kavereiden kanssa. Tekemistä löytyy. Tarjolla on esimerkiksi lautapelejä ja muita pelejä, pelikonsoleita, biljardia, askartelua ja ulkoleikkejä, nuoriso-ohjaaja Erno Lampinen kertoo.

Sysmässä nuokulla ja Päijänne Areenalla on tarjolla toimintaa ja välipalaa torstaina 25.10. kello 12–16.

10. Hengenpelastusta Orimattilassa ja kuvataidetta Padasjoella.

Orimattilan liikuntapalvelut tarjoaa syyslomalaisille ilmaisen hengenpelastustunnin uimahallissa tiistaina 23. lokakuuta.

Padasjoella Galleria Pikantissa on esillä lasten taidetta. Näyttely on avoinna maanantaista perjantaihin kello 10–15.30 ja lauantaisin kello 10–14.

Osaan tapahtumista on ennakkoilmoittautuminen ja pieni pääsymaksu.

Syyslomalukkari

Lahden nuokut järjestävät tekemistä syyslomaviikolla

Joutjärvi

Tortillatiistai, kuppipingiskeskiviikko ja bingoperjantai. 4.–6.-luokkalaiset kello 15–17 ja vanhemmat nuoret kello 17–20.

Nastola

Tiistaina makujen maailma 4.–6.-luokkalaisille kello 14–18. Keskiviikkona sumopukupainia 4.–6.-luokkalaisille kello 14–16 ja yläkouluikäisille kello 16–18. Torstaina yllätystoimintaa 4.–6.-luokkalaisille kello 14–16 ja yläkouluikäisille kello 16–18. Pizzaperjantai yläkouluikäisille ja sitä vanhemmille nuorille kello 16–21.

Tripla, Kauppakeskus Trio

Avoinna tiistaista perjantaihin kello 14–19. Ikäraja 13 vuotta. Tiistaina ja keskiviikkona FIFA-turnaus. Torstaina kello 14 asiaa nuoren mielen hyvinvoinnista.

Ahtiala

Maanantaina kynttilöiden tekoa ja chillausta, tiistaina FIFA-turnaus, keskiviikkona grillibileet, torstaina NHL-turnaus ja perjantaina jamboree. Kaikki kello 12–16. Kaikkina päivinä myös jättifortunaa ja Speden nopeuspeliskaboja.

Laune

Tiistaina kello 15–21 yläkouluikäisille ja vanhemmille nuorille Hullun hatuntekijän ilta. Keskiviikkona klo 12–16 4.–6.-luokkalaisille taide- ja musapaja sekä kello 16–19 normaali nuokkuilta 4.–6.-luokkalaisille. Peliperjantaina Haasta ohjaaja -teemailta kello 16–18 4.–6.-luokkalaisille ja kello 18–22 vanhemmille nuorille.

Mukkula

Maanantaina taidepaja. Kaatomaalausta kello 14–17. Tiistaina kynsistudio kello 14–17. Keskiviikkona bingo ja snäppikisa 4.–6.–luokkalaisille kello 14–17 ja vanhemmille nuorille kello 18–21. Torstaina päivänuokku klo 14–17.

Metsäkangas

Perjantaina 19.10. retropelejä 4.–6.-luokkalaisille kello 15–17.30 ja vanhemmille nuorille kello 18–22.30. Tiistaina grillibileet ja ulkopelejä 4.–6.-luokkalaisille kello 15–17.30 ja vanhemmille nuorille kello 17.30–20. Kulinaarin keskiviikko 4.–6.-luokkalaisille kello 15–17.30 ja vanhemmille nuorille kello 17.30–20. Peli- ja pizzaperjantai 4.–6.-luokkalaisille kello 15–17.30 ja vanhemmille nuorille kello 18–21.30.

Janne Urpunen
janne.urpunen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi