Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Kaikki myyntiin, Fasetti uudistaa toimintaansa - tulossa jättimäinen huutokauppa

Antiikki- ja sisustusliikkeen koko Hollolan varasto tyhjennetään remontin alta.

Fasetti aloitti Ornäsin kalusteiden valmistuksen pari vuotta sitten. Yrittäjä Janne Ylönen tekee kovasti töitä kalusteiden kansainvälistymisen eteen. Kuva: Mirja Hussain

Antiikki- ja sisustusliike Fasetti uudistaa toimintaansa. Yritys on tehnyt sopimukset muutamien tunnettujen skandinaavisten design-talojen kanssa. Fasetista tulee niiden huonekalujen sopimuskunnostaja ja -entisöijä. Design-yritysten joukossa on muun muassa Artek.

– Ainoana myymälänä Suomessa alamme ottaa vanhoja designkalusteita ja -valaisimia vaihdossa, kun asiakas ostaa uusia kalusteita. Tätä toimintaa voisi kuvailla niin, että annamme designille toisen elämän, kertoo yrittäjä Janne Ylönen.

Jatkossa asiakas voi siis esimerkiksi tuoda vaikka vanhan Artekin pöydän Fasettiin, joka määrittelee sille vaihtoarvon, mikäli asiakas haluaa ostaa uuden kalusteen Fasetista. Vanhat huonekalut kunnostetaan Fasetissa ja myydään paikan päällä Hollolassa.

Fasetti myy jatkossakin edelleen vintage- ja muita vanhoja huonekaluja, mutta niiden suhteellinen myyntitila pienenee nykyisestä.

Yritys täyttää ensi vuonna 20 vuotta. Yrittäjä Janne Ylönen

Ylönen kertoo, että uudistumista on pohdittu pitkään.

– Yritys täyttää ensi vuonna 20 vuotta. Itse olen ollut alalla 30 vuotta. Tämä on sopiva hetki uudistua.

Neljä vuotta sitten Janne ja hänen veljensä Samuli Ylösen yritys käynnisti suomenruotsalaisen suunnittelijan Hiort af Ornäsin kalusteiden uustuotannon. Ylöset ostivat kalusteiden oikeudet ja mallikuvat Ornäsin tehtaanjohtajana toimineelta Rolf Mestertonilta.

50 euron pohjahinnat

Uudistus merkitsee sitä, että Fasetin tilat Hollolassa remontoidaan. Tilat tyhjennetään ensi viikon lauantaina 13.10. järjestettävän huutokaupan jälkeen.

Huutokaupasta on tulossa todella iso, ja sen järjestää Huutokauppa Helander. Huutokauppaluettelo julkistetaan perjantaina Helanderin nettisivuilla klo 17.

Janne Ylönen kertoo, että listoille on tulossa noin 800 kohdetta.

– Mukana on esimerkiksi entisöityjä talonpoikaiskalusteita ja monenlaista vanhaa antiikkia. Valaisimia on myös kaupan sekä muutamia myymälän kalusteita ja somisteita, työkoneita, laitteita, työkaluja ja työmaairtaimistoa.

Esineillä on 50 euron lähtöhinta. Huutojen päälle tulee Helanderin 20 prosentin provisio.

Helsingin myymälässä hyvä alku

Janne Ylönen kertoo, että uudistunut Fasetti avaa ovensa marraskuussa. Hollolan lisäksi yrityksellä on myymälä Helsingissä. Pääkaupungin myymälä muutti elokuussa Mannerheimintieltä Pohjoisranta kakkoseen. Siirto on osoittautunut erinomaiseksi ratkaisuksi.

– Saimme kulmahuoneiston, jota toivoimme. Alku on ollut todella lupaava.

Ylösten perheen omistama Fasetti työllistää nyt 9 henkilöä ja etsii parhaillaan uutta verhoilijaa. Liikevaihtoa yritys keräsi viime vuonna noin miljoona euroa.

Janne Ylönen tekee itse paljon töitä Ornäsin kansainvälistymisen eteen erityisesti Ruotsissa, Tanskassa ja Englannissa.

– Tätä kautta tavoittelemme lähivuosina suurinta liikevaihdon kasvua.

Terhi Säynäjärvi
terhi.saynajarvi@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi