Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Nastolan Yrityspalvelu olisi uusinut mainostaulun – kaupunki ehti purkaa sen luvatta

Spatiumiin fuusioitu yhtiö lähetti purkamisesta korvaushakemuksen, jolle kaupunki ei lämmennyt.

Purettu mainostaulu sijaitsi Hedelmätien varressa Uudessakylässä. Kuva: Kalevi Laaksonen

Valtatie 12:ta ajaneet ovat saattaneet huomata uusitun mainostaulun Villähteen liittymän itäpuolella. 8,7 metriä leveässä ja 2,7 korkeassa taulussa on ilmakuva järvimaisemasta, jonka päällä lukee "Seuraavana Nastola". Vasemmassa alakulmassa on Lahden kaupungin logo.

Nastolan Yrityspalvelu päivitti Villähteen kohdalla sijaitsevan mainostaulun tänä vuonna. Kuva: Kalevi Laaksonen

Taulun uusimisesta vastasi Nastolan Yrityspalvelu, joka fuusioitiin syyskuun lopussa osaksi kaupungin toimitilayhtiötä Spatiumia. Yrityspalvelu olisi ajanmukaistanut toisenkin, Uudenkylän kohdalla sijainneen mainostaulun, ellei kaupunki olisi ehtinyt purkaa sitä lupaa kysymättä.

– Omaisuuttamme käytiin hävittämässä. Taulu käytiin purkamassa joulukuussa. Kukaan ei oikein tiennyt, kuka käskyn antoi, Nastolan Yrityspalvelun toimitusjohtaja Kalevi Laaksonen kertoi yhtiön lopettajaiskahveilla viime viikolla.

"Puut olisi voinut karsia"

Purettu mainostaulu sijaitsi valtatien vieressä kulkevan Hedelmätien varressa. Kyltissä luki "Seuraavana Nastola 1". Laaksosen mukaan taulu oli hyvässä kunnossa. Hänen mukaansa purkamista ei ole perusteltu mitenkään.

– Ilmeisesti sijainti ei oikein ollut hyvä. Edessä kasvoi 2–3-metrinen koivikko. Taulu ei oikein näkynyt, mutta puut olisi voinut karsia edestä pois. Ehkä on ajateltu, että taulu on tarpeeton. Kukaan ei kysynyt lupaa mistään.

Laaksonen lähetti purkamisesta korvaushakemuksen, jolle kaupunki ei lämmennyt.

– Kaupunki ilmoitti, että mikä tällainen lasku on, eivät he tätä suostu maksamaan.

Ehkä on ajateltu, että taulu on tarpeeton. Kalevi Laaksonen

Yrityspalvelun hallituksen varapuheenjohtajana toiminut Reijo Savurinne (sd.) kertoi nähneensä purkuporukan ohi ajaessaan.

– Hämmästelin, koska Yrityspalveluiden hallituksella ei ollut mitään tietoa taulun purkamisesta.

Nastolan Teollisuusryhmän asiamiehen Antti Pohjosen mielestä kaupungin on korvattava kyltti tai rakennettava uusi.

– Kaikkiin Lahden kaupungin touhuihin pitää puuttua tiukalla kädellä, koska jos ei puututa, ne tuhoavat koko Nastolan, hän jyrähti Yrityspalvelun päättäjäistilaisuudessa.

"Ei muistettu keskustella"

Laaksonen neuvoi kysymään tapauksesta kaupungin liikennesuunnittelupäälliköltä tai korvaushakemusta käsitelleeltä tilakeskuksen kehitysinsinööriltä. Kysyjää pyydetään kääntymään elinkeinopäällikkö Miikka Venäläisen puoleen.

– Muistelisin tuon taulun olleen huonossa kunnossa. Purkupäätös tehtiin kaupungin ja mainostajan (Clearchannel) kanssa. Taulun oli pystyttänyt Nastolan kunta. Omistusoikeudet ovat olleet ehkä hivenen sekavat. Ehkä suurin ongelma tilanteessa oli, ettei Yrityspalvelun kanssa muistettu purkupäätöksestä keskustella, Venäläinen vastaa sähköpostilla.

Yrityspalvelu ylläpiti useita yrityskiinteistöjä ja hoiti samalla muun muassa teollisuusalueiden infotauluja. Laaksosen mukaan Nastolan opasteissa olisi paljon parannettavaa.

– Ne ovat päin honkia. Opasteita pitäisi poistaa ja uusia. Tästä sovittiin Nastolan kunnan kanssa jo viisi vuotta sitten, mutta mitään ei ole tapahtunut. Nyt asia on etenemässä, mutta epäselvää on, millä aikataululla.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi