Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahti myy Männistön koulun 7 000 eurolla, ostajana hotelliyritys Hämeenlinnasta

Kaupunki haluaa eroon kiinteistöstä, josta aiheutuu vuosittain noin 200 000 euron kustannukset.

1960-luvulla rakennetussa Uudenkylän Männistön koulussa on tilaa lähes 5¿500 neliötä. Kuva: Sami Lettojärvi

Lahden kaupunki on hyväksynyt Nastolan Männistön koulurakennuksesta tehdyn ostotarjouksen. Huutokauppamyynnissä kesällä olleesta rakennuksesta saatiin yksi tarjous, jonka teki hämeenlinnalainen Hotelli Mesku. Tarjouksen arvo on 7 000 euroa.

– Vielä ei ole kauppakirjaa allekirjoitettu. Kiinteistö kiinnosti, koska se on ison tien (valtatie 12:) läheisyydessä. Vielä ei ole sen isompaa mietitty, toimitusjohtaja Einari Polus toteaa.

Hotelli Meskulla on hotelli- ja ravintolatoimintaa sekä asuntojen ja liikekiinteistöjen vuokraustoimintaa.

– Toimimme Etelä-Suomessa sekä pohjoisessa Iissä ja Yli-Kiimingissä, Polus kertoo.

Hartolasta Mesku osti viime vuoden lopulla Tainionvirran koulukiinteistön, jonka alueelle yhtiö haluaisi nelikerroksista rakentamista majoitustoimintaa ja asumista varten.

Tilaa 5 500 neliötä

Uudessakylässä Yhteiskouluntiellä sijaitseva Männistön koulurakennus on valmistunut vuosina 1962 ja 1968. Betoni- ja kivirakenteisessa talossa on kaksi kerrosta ja kellari. Tilaa rakennuksessa on lähes 5 500 neliötä.

Männistön yläkoulun toiminta päättyi kevääseen 2017. Kaupunki pani kiinteistön myyntilistalle eikä asettanut myyntiarvolle juurikaan odotuksia.

Ulkopuolinen asiantuntija arvioi koulurakennuksen markkina-arvoksi 200 000–300 000 euroa, mutta huomautti samalla, että tällaisella hinnalla kohde voi jäädä myymättä.

Kiinteistö kiinnosti, koska se on ison tien läheisyydessä. Toimitusjohtaja Einari Polus

Kaupunki haluaa eroon kiinteistöstä, josta aiheutuu vuosittain noin 200 000 euron kustannukset. Luopumalla omistuksesta kaupunki välttyy myös korjaustarpeilta sekä mahdollisen ilkivallan aiheuttamilta harmeilta.

Myynnin vaihtoehtona oli tontin vapauttaminen muuhun käyttöön ja rakennuksen purkaminen, joka olisi maksanut arviolta 400 000–500 000 euroa.

Lisäalue koulun yhteyteen

Kaupungin tilakeskus hyväksyi Meskun tekemän ostotarjouksen kehitysinsinööri Risto Helanderin tiistaina tekemällä viranhaltijapäätöksellä.

Kaupunki ja tarjoaja ovat neuvotelleet koulurakennukseen kytkeytyvän maa-alueen laajentamisesta siten, että sen yhteyteen muodostuu noin 1,9 hehtaarin laajuinen määräala. 63 690 euron hintaisen lisäalueen myynnistä tehdään erillinen viranhaltijapäätös. Kauppojen ehtona on, että viranhaltijapäätökset saavat lainvoiman.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi