Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Vierumäen urheiluopiston uudeksi pääomistajaksi miljardööri Mika Anttonen

Mika Anttonen Kuva: Vierumäki Country Club

Energiayhtiö St1:n omistaja Mika Anttosesta tulee Vierumäki-konsernin pääomistaja. Asiasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat. Anttosen sijoitusyhtiö Keele Oy omistaa jatkossa 51 prosenttia urheiluopistosta. Loput osakkeet jäävät vanhoille omistajille.

– Sanotaan niin, että myönteinen sopimus on lähellä. Toivottavasti asiat saadaan suunnitellusti maaliin, Anttonen kommentoi Ilta-Sanomille.

Toiseksi suurimmaksi osakkeenomistajaksi jää Jääkiekkosäätiö.

– Haluamme varmistaa Vierumäen kehittymisen vahvistamalla ja monipuolistamalla yhtiöiden omistusrakennetta. Urheilutaustaisten omistajien olisi vaikea, ellei mahdoton toteuttaa Vierumäki Resortin kehittämiseen vaadittavaa pääomittamista. Hienoa, että olemme saaneet yhtiökumppaniksi urheiluun myönteisesti suhtautuvan businessosaajan Keele Oy:n omistajan Mika Anttosen, sanoo Jääkiekkosäätiön puheenjohtaja Kalervo Kummola.

Resursseja merkittävästi lisää

Vierumäen taustayhtiöt Vierumäki Country Club (VCC) ja Suomen urheiluopiston kannatusosakeyhtiö tekivät vielä viime tilikaudella tappiota. Ilta-Sanomien haastattelemien useiden lähteiden mukaan Anttosen rahallinen panostus on niin merkittävä, että sen turvin opisto pelastuu ainakin pahimmasta talouskurimuskestaan.

– Haluan lähteä tekemään Vierumäestä 2020-luvun kotimaista ja kansainvälistä vapaa-ajan sekä liikunnan ja urheilun huippukohdetta, ja samalla haluamme uudistaa yhtiöiden toimintaa tuomalla resursseja kehittämiseen, Anttonen sanoo.

Anttonen kertoo, että hänellä on lämmin suhde urheiluun ja erityisesti jääkiekkoon, joka on hänen suosikkilajinsa. Anttosen mukaan hän ei erityisesti etsinyt Vierumäkeä, vaan Vierumäki löysi hänet.

Ennenkin jääkiekon asialla

Keele oy on vuonna 1990 perustettu sijoitusyhtiö. Anttonen perusti yhtiön opiskeluaikanaan harjoitusyhtiöksi. Anttonen on sekä Keelen toimitusjohtaja että hallituksen puheenjohtaja. 

Yhtiö on toinen St1:n omistajista, ja sen tulot tulevat St1:n osingoista.

Keväällä 2016 kerrottiin, että Anttonen lupasi lahjoittaa Keelen kautta Jääkiekkoliitolle vuosittain miljoona euroa vähävaraisten kiekkojunioreiden tukemiseksi.

Anttonen on Jääkiekkoliiton hallituksen jäsen.

Pirjo Kamppila
Heidi Asplund
heidi.asplund@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi