Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Hyvinvointiyhtymän laskut kuukausia myöhässä – asiakkaille on voinut tulla jopa tuhansia euroja kerralla maksuun

Hyvinvointiyhtymän laskutuksessa on ongelmia. Kuvituskuva. Kuva: Vesa Tapiola

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän laskut asiakkaille laahaavat jopa kuukausia myöhässä. Erityisen paljon viiveitä on syntynyt avoterveydenhuollossa, jossa lääkäreiden ja sairaanhoitajien vastaanotolla käyneet päijäthämäläiset saattavat vasta nyt saada laskun touko-kesäkuun vastaanottokäynnistä.

Laskutuksen hitaus johtuu surullisenkuuluisan Lifecare-potilastietojärjestelmän takkuilusta, jota ei vieläkään ole saatu kokonaan loppumaan.

– Lifecaren operatiivisia ongelmia on ratkaistu ensin, ja nyt vasta päästään kiinni laskutuspuoleen. Tilanne ei ole kokonaan kunnossa, mutta olemme päässeet eteenpäin, sanoo hyvinvointiyhtymän talousjohtaja Salla Terho.

Toinen kanto kaskessa on Lahden kaupungin sekä Oiva- ja Aava-peruspalvelukeskusten laskutusjärjestelmien yhdistäminen, joka sekin ottaa oman aikansa. Terho uskoo, että yhdistämistyö saadaan päätökseen lähikuukausina. Lifecaren kohdalla on sen sijaan vaikeampi asettaa mitään aika-arviota.

Lue myös: Hyvinvointiyhtymän talousjohtaja lähti: Työ ei vastannut odotuksia
 

Yksittäistapauksissa laskut ovat saattaneet nousta jopa tuhansien eurojen suuruisiksi. Terhon mukaan laskutuksen poikkeustilanne on johtanut asiakkaiden puolelta useisiin kyselyihin ja yhteydenottoihin.

Suun terveydenhuollon käynneistä osa on vielä laskuttamatta teknisten vaikeuksien vuoksi. Potilastietojärjestelmässä tehdään tarkistuksia, jolloin laskutukseen saattaa nousta vielä alkuvuodenkin laskuja.

Hyvinvointiyhtymä kertoo maanantaisessa tiedotteessaan, että sosiaalipalveluissa ja asumispalveluissa seuraavat neljän kuukauden laskutuserät lähetetään lokakuussa ja joulukuussa. Poikkeusjärjestelyjen vuoksi laskujen maksuaikaa on pidennetty 14 päivästä 30 päivään.

Petri Koivisto
petri.koivisto@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi