Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Ravintolaraitilla uusitaan satoja asiakaspaikkoja

Aleksanterinkadun alkupäässä näkyy tyhjiä näyteikkunoita. Kuva: Pirjo Kamppila

Aleksanterinkadulle on kasvanut melkoinen ravintolamaailma, jossa ilmeet ja nimet vaihtuvat ajoittain. Osuuskauppa Hämeenmaa remontoi parhaillaan täysin uuteen uskoon entisen Rosson tilat.

Sinne avataan marraskuussa hiiligrilli Coppa Eatery. Avajaiset viivästyvät hiukan alunperin suunnitellusta syys-lokakuun vaihteesta, sillä grilliä varten on muun muassa rakennettava uusi savupiippu katolle. Asiakaspaikkoja tulee sata.

Osuuskauppa avaa vieressä myös kaksi uusittua ravintolaa: Lanun aukion Public Corner -pubin tilalle tulee uusi ravintola Butcher&Banker.

Aleksin uudistettuun Amarilloon puolestaan tulee ruoan lisäksi elämyksiä ja ohjelmaa, lupaa Osuuskauppa Hämeenmaan ryhmäpäällikkö Minna Kainulainen.

Kahdessa ravintolassa on yhteensä lähes 670 asiakaspaikkaa. Molempien avajaisia vietetään 11. lokakuuta.

Joitain yrityksiä on poistunutkin samoilta kulmilta. Sinne Store lopetti kivijalkamyymälänsä, jossa myytiin lautailutarvikkeita ja kahvia.

Paasikivenaukion myllerrys ei huokuta asiakkaita Aleksanterinkadulle. Kuva: Pirjo Kamppila

Aleksanterinkadun alkupäässä on edelleen joitain tyhjiä ikkunoita. Suurimmat ovat Nuorisoasuntosäätiön talossa Aleksi 5:ssä. Toisaalta vastapäätä avattiin elokuussa urheiluravintola Elmo. Sen erikoisuuksia ovat yksitoista televisiota, neljä saunaa kabinetteineen sekä kaksi poreallasta.

Lahtelainen Arviointitoimisto Mikko Helenius raportoi keväällä, että keskusta-alueen liiketilojen vajaatäyttöaste oli saavuttanut uuden ennätyksen. Nousua tosin selittää osittain uusi Aleksanterinkatu 5 ja Askon alueelle muuttanut tilitoimisto.

– Uskon ja olen lähes varma, että keskustan tilanne kehittyy myönteiseen suuntaan 12 kuukauden kuluessa, kun katurempat on ohi. Toki uusi uhka vaani Vesijärvenkadulla, selvittää Helenius.

Vesijärvenkatua suunnitellaan kavennettavan kaksikaistaiseksi.

Pirjo Kamppila
pirjo.kamppila@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi