Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Kärkölän koululaiset kärsivät - mistään ei meinaa löytyä tarpeeksi puhdasta opetustilaa

Väistötilat ovat osoittautuneet myös homeisiksi. Kuva: Leevi Vähälä

Kärkölän Opintien koulun oppilaista noin kahdeksan prosenttia on kärsinyt sisäilmaoireista tänä syksynä. Koulun kuntoa tutkitaan parhaillaan ja tuloksia saadaan parin viikon päästä. Koulujen sisäilmaongelmat piinaavat Kärkölää, sillä Vuokkoharjun koulu on jo poistettu käytöstä sisäilman takia. Luokat on siirretty väistötiloihin parakkeihin, joissa myös oireillaan. Yksi oppilasryhmä on siirretty väistötiloista päiväkodin tiloihin ja Vuokkoharjun koulun ruokalassa oireileville lapsille on järjestetty päiväkodille ruokailutila. Lisäksi syyskuun alussa on perustettu kaikkia vuosiluokkia koskeva opetusryhmä niille oppilaille, jotka eivät pysty käymään koulua missään nykyisissä koulutiloissa sisäilmaoireiden takia.

– Pienessä kunnassa on iso ongelma siinä, että sopivia väistötiloja ei ole olemassa, Kärkölän pormestari Markku Koskinen (Kärkölä-ryhmä) sanoo.

Uusi koulu nopeasti

Vuokkoharjun koulu on tarkoitus korvata uudisrakennuksella, joka rakennetaan Opintien koulun yhteyteen. Ensimmäisenä rakennetaan 0–4-luokkalaisten luokat. Ensimmäinen rakennusvaihe voidaan aloittaa jo vuodenvaihteessa, ja rakennus olisi valmis jo toukokuussa. Nopea aikataulu on mahdollinen, jos koulu päätetään rakentaa niin sanottuna mobiiliratkaisuna, eli sitä ei rakenneta paikan päällä alusta, vaan se toimitetaan paikalleen melko valmiina.

Koulujen tilanne on hankalin asia koko kunnassa ja palautetta tulee paljon. Markku Aslamaa (sd.)

Uudessa tilassa olisi 14 luokkaa. Se poistaa Vuokkoharjun koulun ongelmat, mutta ei Opintien rakennuksen ongelmia.

– Koulujen tilanne on hankalin asia koko kunnassa ja palautetta tulee paljon. Miljoonia euroja siihen menee joka tapauksessa, se on kunnalle raskasta, sanoo valtuuston puheenjohtaja Martti Aslamaa (sd).

Parakit susia

Kärkölä on ollut myös hyvin pettynyt Cramon toimittamiin väistötilaparakkeihin. Niistä osa vaihdettiin viime syksynä. Cramo teki vaihdoista puolet ja Kärkölä vaihtoi loput omalla kustannuksella. Tällä hetkellä kunta ja yritys neuvottelevat siitä, miten edelleen käyttökelvottomat tilat korvataan tai vaihdetaan.

– Perusasetelma on hankala, koska vanhan mallisia parakkeja ei ole tarkoitettu pysyvään koulukäyttöön, eivätkä ne täytä vaatimuksia. Mutta muita ei ollut saatavilla kun tilat tarvittiin heti, Koskinen sanoo.

Kunnanhallitus päättää tiistaina siitä, käynnistetäänkö uuden yhtenäiskoulun ensimmäinen rakennusvaihe. Kun Opintien koulurakennuksen tulokset tulevat, niistä järjestetään avoin tiedotustilaisuus viikolla 41.

Emmi Tuomisto
emmi.tuomisto@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi