Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Keskussairaalan laajennuksen lupa sai lainvoiman – työt käyntiin alkuvuodesta

Keskussairaalan laajennus sijoittuu nykyisen pääsisäänkäynnin edustalle. Kuva: Arkkitehtistudio Kujala-Kolehmainen

Päijät-Hämeen keskussairaalan iso laajennushanke pääsee alkamaan helmi-maaliskuussa. Uudisrakentamiselle sekä purkutöille elokuussa myönnetty rakennuslupa on saanut lainvoiman.

Keskussairaalan laajennus (ns. rakennusvaihe seitsemän eli RV7) käsittää keskusleikkausyksikön, synnytysten, vastasyntyneiden ja naistentautien yksikön, operatiivisten vuodeosastojen sekä välinehuollon ja logistiikan tilojen uudisrakentamisen. Uutta toimitilaa rakennetaan noin 33 600 neliötä.

 – Hankkeen valmistelu on edennyt määrätietoisesti. Henkilöstö on osallistunut aktiivisesti eri työryhmien työskentelyyn. Myös yhteistyö työryhmien ja arkkitehtien välillä on sujunut hienosti, hanketta johtava terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialajohtaja Juhani Sand toteaa hyvinvointiyhtymän tiedotteessa.

Keskussairaalan vuonna 1976 valmistuneet tilat ovat osin huonossa kunnossa. Muutostöiden alkuvaiheessa puretaan yhteensä 4 350 neliötä tiloja, mukana esimerkiksi nykyinen pääsisäänkäynti ja aula. Varsinainen rakentaminen alkaa kesän 2019 jälkeen.

Valmista vuonna 2022

Uudet tilat rakentuvat nykyisen päärakennuksen potilastornin edustalle sekä vasemmalle puolelle. Keskusleikkausyksikkö sijoittuu päiväkirurgian tilojen yhteyteen. Uudet tilat mahdollistavat muun muassa erikoisaloittain ryhmitellyt vuodeosastot, perheiden huomioimisen synnytystoiminnassa sekä synnytys-, sektio- ja päivystysleikkaussalien sijoittamisen lähelle toisiaan.

Uudet tilat leikkauksia ja synnytyksiä varten ovat tämänhetkisen arvio mukaan käytössä vuoden 2022 loppuun mennessä. Sairaalauudistuksen kustannusarvio on 127 miljoonaa euroa, mistä laitteiden osuus on 30 miljoonaa.

Lue myös: Keskussairaalan leikkaussaleissa selkeitä sisäilmaongelmia
ia

Juttua korjattu 21.9.2018 kello 14.30. Muun muassa aikataulua tarkennettu.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi