Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Kerinkallion päiväkodin lapsia väistöön Muotoiluinstituutin tiloihin Lahdessa

Kerinkallion päiväkodin lapsista osa siirtyy väistötiloihin Muotoiluinstituutin tiloihin Kannaksenkadulle (kuvan oikeassa laidassa). Kuva: Juha Peurala

Kerinkallion päiväkodin alatalon lapsiryhmät siirtyvät väistötiloihin alatalossa ilmenneiden rakennevaurioiden vuoksi Lahdessa, tiedottaa Lahden kaupunki. Siirto tapahtuu lokakuun alussa.

Osalle alatalon lapsista hoitopaikka on järjestynyt päiväkodin ylätalosta. Osa lapsista on siirtymässä pysyvästi muihin päiväkoteihin vanhempien toiveiden mukaan.

Näiden järjestelyiden lisäksi reilut parikymmentä lasta siirtyy väliaikaisesti Muotoiluinstituutin tiloihin. Muotoiluinstituuttiin siirtyvät lapset ovat iältään 4–6-vuotiaita, heidän joukossaan on eskarilaisia.

Muotoiluinstituutin väistötilat sijaitsevat Kannaksenkadulla. Päiväkotilasten käyttöön on varattu aula- ja luokkatiloja. Ruokailusta ja siivouksesta vastaa Päijät-Hämeen Ateriapalvelu oy rakennuksen väliaikaisissa keittiötiloissa.

Lahden kaupunki valittelee tiedotteessaan sitä, että kaikille alatalon lapsille ei saatu väistötiloja Lahden eteläiseltä alueelta, sillä keskustan alueelle sijoittuva väistötila saattaa aiheuttaa haasteita kulkemisille. Kaupungilta kerrotaan, että mikäli päivähoito väistön aikana järjestyy toisin tai sitä ei tarvita, vanhemmilla on mahdollisuus säilyttää päivähoitopaikka maksuttomasti niin sanottuna takuupaikkana.

Omiin päiväkotitiloihin lapset palaavat helmi-maaliskuussa, jolloin päiväkodin yhteyteen pystytettävät tilaelementit on tarkoitus saadaan käyttöön.

Lue myös: Lahti täydensi myytävien kohteiden listaa – tarjolle vuonna 1893 valmistunut koulurakennus
 
Taustaa

Kerinkallion päiväkoti

Kerinkallion päiväkodissa on lapsia 160 ja henkilöstöä 26. Alatalosta väistötiloihin siirtyviä lapsia on parikymmentä.

Kerinkallion päiväkodin ylätalo sijaitsee osoitteessa Saarnikatu 7 ja alatalon tilalle rakentuva väistötila Kerinkallionkatu 6:ssa.

Lahden rakennus- ja ympäristölupalautakunnan päätöksen mukaan Kerinkallion päiväkodin alatalo menee 1. lokakuuta käyttökieltoon. Päiväkodin ylätalon toiminta jatkuu normaalisti.

Anne Honkanen
anne.honkanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi