Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Vesijärvenkadun kavennuskokeilu herättää vastustusta – "On kyettävä tarjoamaan muitakin vaihtoehtoja kuin kyllä tai ei"

Vesijärvenkadun kaventamista on ollut tarkoitus kokeilla Kirkkokadun ja Lahdenkadun välisellä osuudella. Kuva: Mirja Hussain

Lahden kaupunki on ottamassa aikalisän Vesijärvenkadun ajoradan kavennuskokeilussa. Tarkoituksena on ollut kokeilla järjestelyä, jossa Kirkkokadun ja Lahdenkadun välisellä osuudella olisi vain yksi ajorata kumpaankin suuntaan. Vapautuvaa tilaa voitaisiin käyttää pysäköintiin ja pyöräilyyn.

Kaupunki vastaanotti maanantaina autokaistojen vähentämistä vastustavan adressin, josta löytyy 221 yrityksen allekirjoitukset. Toisaalta tarve kehittää Vesijärvenkatua on noussut esiin Lahti City -yhdistyksen ja Vesijärvenkadun varren yrittäjien välisissä työpajoissa.

– Käymme keskustelua siitä, mikä on alueen yrittäjien toivomus ja tahtotila. Toisaalta kaupunkia ei voi rakentaa vain kadun asukkaiden ja yrittäjien ehdoilla. Vesijärvenkatu on kaikkien kaupunkilaisten katu, teknisen ja ympäristölautakunnan puheenjohtaja Francis McCarron (kok.) toteaa.

Lautakunta kävi tiistaina keskustelua Vesijärvenkadun tilanteesta.

– Yritämme vilpittömästi hakea ratkaisua, jossa autoilua ei merkittävästi rajoiteta, mutta samalla saataisiin pyöräilylle ja jalankululle viihtyisämpi ympäristö. Lautakunnassa on henki, että viranhaltijoiden on kyettävä tarjoamaan päätöksentekoon muitakin vaihtoehtoja kuin kyllä tai ei.

Lue myös: Lukijalta: Muutosvastarinta pesii Vesijärvenkadullakin
 

McCarronin mielestä ajoradan reunaan voitaisiin sijoittaa kapea pyöräkaista.

– Toisten mielestä se on hyvä idea ja toisten mielestä mahdoton. Keskustelussa nousi esiin, että olisiko mahdollista ottaa aikalisä Vesijärvenkadun suunnitelmien eteenpäin viemisessä.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi