Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahti täydensi myytävien kohteiden listaa – tarjolle vuonna 1893 valmistunut koulurakennus

Uudenkylän koulun toiminta siirrettiin elokuussa Rakokiveen Nastopolin tiloihin. Kuva: Elena Liseytseva

Lahden kaupunki on päivittänyt käytöstä poistettavien ja myytävien kiinteistöjen listaa. Uusia kohteita luettelossa ovat esimerkiksi käytöstä poistuneet Uudenkylän koulu ja Joutjoen päiväkoti.

Nastolan Uudenkylän koulu päätettiin sulkea, koska koulurakennuksessa havaittiin kesällä laajoja, kattovuodosta aiheutuneita kosteusvaurioita. Koulu valmistui Heinolantien varteen vuonna 1893. Rakennuksessa on huonealaa on 485 neliötä.

Joutjoen päiväkodin toiminta päättyi kesällä. Toiminta siirtyi jo viime vuonna väistötiloihin rakennetutkimuksissa ilmenneiden vaurioiden vuoksi. Päiväkotirakennuksessa on tilaa 871 neliötä.

Myytävien kohteiden listalle on lisätty myös entiset ryhmäperhepäiväkodit Nastolan Venlantiellä ja Ylätiellä.

Konserni- ja tilajaosto hyväksyi päivitetyn listan maanantaina. Myytävien kiinteistöjen luettelossa on 20 rakennuskohdetta ja kahdeksan osakekohdetta. Huonealaa on kaikkiaan 36 851 neliötä.

Vasta osa ollut myynnissä

Tilakeskus valmistelee kiinteistöjen myyntiä sitä mukaa, kun tekniset selvitykset ja mahdollinen asemakaavoitus on tehty. Jokaisen kiinteistön myynnistä ja kaupan ehdoista päätetään vielä erikseen.

– Vain osa kohteista on ollut myytävänä. On esimerkiksi pitänyt selvittää, ettei kiinteistöissä ole vuokralaisia. Tilakeskuksessa on varmaan ollut niin paljon tilannetta päällä, että ihan kaikkea ei ole ehditty nopealla aikataululla viedä eteenpäin. Joidenkin kohteiden osalta on odotettava kaavamuutosta, jaoston puheenjohtaja Aleksi Mäntylä (vihr.) toteaa.

Toimitilojen karsinta on osa kaupungin talouden tasapainottamista. Tavoitteena on keskittää palvelupisteitä ja vähentää tilankäyttöä.

Kiinteistöt

Myytävät kohteet

Rakennukset: Poliisitalo, sairaanhoito-oppilaitos, Männistön koulu, Tapanilakodin E-osa, Huhmarannan lastenkoti, Joutjoen päiväkoti, Tapiolan koulu, Möysänkatu 3, Mäntymäen lastenkoti, Nuorisotalo Paristo, Uudenkylän koulu, ryhmäperhepäiväkoti Metsätähti, Uudenkylän kulttuuripiste, Rinteen puukoulu, Villähteen vpk, Kerintie 2, Hollolankatu 12, Takkulan alatalo sekä ryhmäperhepäiväkodit Venla ja Touhula.

Osaketilat: Paavolan terveysasema, Nastolan virastotalokiinteistön huoneistot, keskustan neuvola (Kirkkokatu 1), Kiveriön päiväkoti, Keijupuiston päiväkoti, ryhmäperhepäiväkoti Vilinä, Kasakkamäenkatu 8 ja Uudenkylän kirjasto.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi