Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Opiskelijat pääsivät vihdoin Lahden NiemiCampukselle: "Vaikuttaa opiskelumotivaatioon olennaisesti"

Lamkin lukuvuosi käynnistyi uusissa tiloissa yt- ja fuusioneuvotteluiden tuoksinassa. Opiskelijakunnassa ollaan sitä mieltä, että tällä kertaa opiskelijat on otettu keskusteluihin mukaan.

Toista vuotta Lahden ammattikorkeakoulussa opiskelevat Alexandros Tsesmelis, Noora Nuuttila ja Salla Palviainen kehuvat NiemiCampusta moderniksi ja tilavaksi. Lukuvuoden ensimmäinen oppitunti sujui kuulemma opetustilassa, jossa istuttiin selkänojattomilla istuimilla. Kuva: Anssi Hietamaa

Tätä on odotettu, tiivistää opiskelija Noora Nuuttila monen Lahden NiemiCampuksella maanantaina liikkuneen tunnelmat.

Lahden ammattikorkeakoulun Lamkin opiskelijat pääsivät aloittamaan opinnot Mukkulankadulla Iskun tehtaaseen remontoiduissa tiloissa. Väljillä käytävillä tuoksuivat maali ja uudet huonekalut, ja työmiehet viimeistelivät vielä keskeneräisiä tiloja.

– Tosin minulla voi edelleen olla tunteja kolmella kampuksella jopa saman päivän aikana, mutta kaikkien toimintojen pitäisi siirtyä tänne lähitulevaisuudessa, sanoo kansainvälistä liiketoimintaa englanninkielisellä linjalla opiskeleva Nuuttila.

Nuuttila ja samalla linjalla opiskelevat Alexandros Tsesmelis ja Salla Palviainen kehuvat, että uusi kampus on moderni, iso ja monipuolinen.

– Toki täällä on vielä keskeneräisyyttä, sähköjohtoja roikkuu siellä täällä ja nettiyhteys pätkii välillä, mutta hyvä tästä tulee, he sanovat.

Lamko: Meidät on otettu mukaan keskusteluihin johdon kanssa

Yhtä vaunua vetänyt veturi suhahti NiemiCampuksen ikkunoiden ohi maanantaina Lahden Mukkulankadulla. Kuva: Anssi Hietamaa

Lamkissa mylläävät nyt isot muutokset – toimintojen keskittäminen NiemiCampukselle, lokakuussa päättyvät yt-neuvottelut ja mahdollinen fuusio Lappeenrannassa toimivan Saimaan ammattikorkeakoulun kanssa.

ESS uutisoi aiemmin, että fuusion toteutuminen on hyvin todennäköistä. Korkeakoulujen hallitukset päättävät fuusion valmistelun aloittamisesta syyskuun viimeisellä viikolla.

Lamkin säästötarve on yli kaksi miljoonaa euroa, eikä säästöjä ole vielä kohdennettu. Rehtori Turo Kilpeläinen on todennut, ettei yt-neuvottelujen lopputulema vaikuta opetuksen laatuun.

Lamkin opiskelijakunta Lamko:n hallituksen puheenjohtaja Tiia Kettunen sanoo suhtautuvansa luottavaisin ja positiivisin tuntein tulevaan.

– Meille opiskelijoille on kerrottu yt-neuvotteluista ja fuusiosuunnitelmista ajoissa, ja meidät on otettu mukaan keskusteluihin johdon kanssa. Ainahan isot muutokset pelottavat ja jännittävät ihmisiä, mutten usko, että yt-neuvottelujen lopputulos vaikuttaa opetukseen muuten kuin välillisesti, hän sanoo.

Kettusen mukaan Lamkin muutto Mukkulankadulle on ehdottomasti hyvä asia.

– Opiskelijat ovat todella tyytyväisiä hienoon uuteen kampukseen. Hyvää on sekin, että eri alojen henkilöstöä ja opiskelijoita näkee nyt päivittäin.

Lähes puolet opiskelijoista kulkee kampukselle autolla

Venäjältä kotoisin oleva Parviz Azimov ja lahtelainen Sami Soikkeli sanovat, että uudella kampuksella on enemmän tilaa ja mahdollisuuksia vaikkapa tapahtumien järjestämiseen. Miehet opiskelevat toista vuotta bisnestietotekniikkaa. "Bussit kulkevat tänne usein, joten kampukselle on helppo tulla", Soikkeli sanoo. Kuva: Anssi Hietamaa

Tasokkaat puitteet ja monipuoliset palvelut, toimiva nettiyhteys, riittävästi parkkipaikkoja ja sijainti hyvien kulkuyhteyksien äärellä. Siinä tämän päivän opiskelijoiden määritelmä toimivasta campuksesta, ainakin jos Lamkin opiskelijoilta kysytään.

Nuuttila kertoo, että ennen lukuvuoden alkua opiskelijoita huoletti erityisesti parkkipaikkojen riittävyys NiemiCampuksella.

– Teimme taannoin kurssityön, jossa selvitettiin Lamkin opiskelijoiden auton käyttöä, ja lähes puolet kertoi kulkevansa kampukselle autolla. Se on tänä päivänä tärkeää, että autolla pääsee kulkemaan, Tsesmelis sanoo.

Myös Joanna Niiranen, Elina Eskola ja Miska Eurén saapuivat kampukselle autolla.

– Vähän etukäteen mietitytti, onko täällä tarpeeksi parkkipaikkoja, mutta mahduimme sekaan. Ja tänne pääsee kyllä helposti bussillakin, Eskola sanoo.

Joanna Niiranen, Miska Eurén ja Elina Eskola NiemiCampuksen ruokalassa Mukkulankadulla maanantaina. Eurén sanoo uuden kampuksen tuovan hienosti eri alojen lamkilaiset yhteen. Kuva: Anssi Hietamaa

Kolmikon mielestä Lamkin muutto Mukkulankadulle on hyvä asia, kun kaikki toiminnot saadaan saman katon alle. Ensimmäistä vuotta kansainvälistä kauppaa opiskelevat nuoret aikuiset kehuvat uusia tiloja heti ensivaikutelman perusteella.

– Monipuoliset palvelut vaikuttavat opiskelumotivaatioon olennaisesti. Hyvät puitteet saavat viihtymään paremmin kuin huonosti toimivat. Täällä tulee tunne, että haluaa saada valmista aikaan, Eurén sanoo.

Katso video Lamkin NiemiCampuksen uusista tiloista tästä linkistä.

Saara Larkio
saara.larkio@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi