Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahden eteläinen kehätie on aikataulussa, Uudenmaankadun solmuja avataan loppuvuodesta

Uudenmaankadulla on jatkossa neljä kaistaa Renkomäestä Ajokadun liikennevaloihin ja Aukeankadun työnaikaisen kiertoliittymän pohjoisreunasta Apilakadun risteykseen. Kuva: Leevi Vähälä

Lahden eteläisen kehätien rakentaminen on edennyt aikataulussa. Sisääntulotien nelikaistainen alku- ja loppupää valmistuvat vielä ennen talvea.

Aamu- ja iltapäiväruuhkiin on tulossa helpotusta, sillä Lahden eteläistä sisääntulotietä Renkomäen ja Launeen välillä parannetaan niin, että siitä tulee nelikaistainen. Toinen ajorata rakennetaan nykyisen ajoradan itäpuolelle, yhteensä 3,2 kilometrin matkalle.

Uudenmaankatu avataan liikenteelle vuoden loppuun mennessä. Uudenmaankadulla on neljä kaistaa Renkomäen liikennevaloista Ajokadun liikennevaloihin ja Aukeankadun työnaikaisen kiertoliittymän pohjoisreunasta Apilakadun risteykseen.

– Sisääntulotien valmistumista on hidastanut ennakoitua laajemmat johtosiirtotyöt erityisesti Aukeankadun ja Patometsänkadun risteyksessä, toteaa Suomen Maastorakentajien vastaava työnjohtaja Kimmo Pasanen Liikenneviraston tiedotteessa.

Sisääntulotien työmaata on hidastanut Aukeankadun ja Patometsänkadun risteysalueella maanpinnan alla kulkeva iso määrä johtoja, hulevesi, vesijohdot, viemärit, kaasuputket ja valtava määrä sähkö- sekä tietoliikennekaapeleita.

– Suurin osa näistä johdoista on jouduttu siirtämään tai rakentamaan kokonaan uudelle reitille. Johtojen siirtotyö on ollut ennakoitua työläämpää ja vaatinut arvioitua enemmän aikaa, Pasanen sanoo.

Sujuva liikenne talveksi

Pasasen mukaan talvikauden liikennejärjestelyistä pyritään tekemään mahdollisimman sujuvat. Sujuvuutta parantaa muun muassa loppuvuoden aikana Orimattilankadun risteykseen pystytettävät liikennevalot.

Viime kesänä myös Renkomäessä avattiin uusia kaistoja nelostien ramppien ja Ala-Okeroistentien välillä. Ajokadun ja Aukeankadun liikennevalotöiden on tarkoitus valmistua ensi kesänä samassa aikataulussa Uudenmaankadun muiden viimeistelytöiden kanssa. Uudenmaankadun työt valmistuvat ensi kesän aikana.

– Hankekokonaisuuden tavoiteaikatauluun tai kustannusarvioon tällä Aukeankadun ja Ajokadun välin viiveellä ei ole vaikutusta. Kaikki laatuongelmat on myös tähän saakka onnistuttu välttämään, joten on järkevintä jatkaa samaan malliin ja siirtää tuon osuuden työt seuraavalle kesälle suotuisampien rakentamiskelien aikaan. Tilaajanäkökulmasta lopputuotteen korkea laatu on tietysti avainasemassa, Liikenneviraston projektijohtaja Janne Wikström sanoo.

Aikataulut pitänee

Lahden eteläisen kehätien rakentaminen alkoi tänä vuonna. Liikenneviraston arvion mukaan hankkeen toteutus pysynee aikataulussa. Töiden etenemistä on helpottanut vähäsateinen kesä.

Kehätien sekä Hollolan että Lahden pään urakoiden odotetaan valmistuvan vuoden 2020 loppuun mennessä. Viimeiset viimeistelytyöt tehdään vuonna 2021 ja päällystykset vuonna 2023. Liikenteelle kehätie avautuu todennäköisesti jo vuonna 2020.

Lue myös: Sokeritopan kuuluisa hirsitalo jyrättiin maan tasalle etuajassa – "Pelastettiin se, mitä kerittiin"
 

Lahden eteläisen kehätien töiden etenemistä voi seurata karttapohjaisessa seurantapalvelussa: valitse kartalla näkyvät tiedot -> Liikenne-> Lahti Eteläinen kehätie -> 1A tai 1B osien seuranta, ja siirry kartalla siihen kohtaan, jota haluat tarkastella.

Heidi Nikunen
heidi.nikunen@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi