Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Mukkulan uusi maamerkki oli haaste tekijöilleen - "vaati taltuttamaan puun luonnon"

Portin alla voi vaikka pitää sadetta. Avajaisissa hienopuuseppä Markku Tonttila (vas.), Lahti Energian toimitusjohtaja Eero Seesvaara, kaupunginarkkitehti Anne Karvinen-Jussilainen ja arkkitehti Erkko Aarti. Kuva: Katja Luoma

Lahden Mukkulan tapahtumapuiston portti on vihitty käyttöön. Lahti Energian kustantama portti toteutettiin paikallisin voimin Lahti Energian, kaupungin, Pro Puun ja AOR Arkkitehtien yhteistyönä.

17-metrisen teoksen on suunnitellut arkkitehti Erkko Aarti. Kokonsa puolesta se toimii myös sateensuojana ja kokoontumispaikkana.

Hienopuuseppä, Pro Puun toiminnanjohtaja Markku Tonttila luonnehtii paviljonkia yhdeksi uransa mielenkiintoisimmista ja haastavimmista projekteista.

- Projekti ei ollut missään vaiheessa tavanomaista puusepän tai kirvesmiehen työtä. Se vaati toimimaan puun luontoa vastaan ja taltuttamaan sen - erityisiä järjestelyitä, kokeiluja ja työtiloja, sanoo Tonttila.

Rakennustyöryhmään kuuluivat hänen lisäkseen Ville Tonttila ja Väinö Vuotila.

Tapahtumapuiston portti tervehtii tulijoita Ritaniemenkadun suunnasta. Kuva: Katja Luoma

Keskiviikkona vihitty tapahtumapuiston portti on osa Lahden kaupungin puuarkkitehtuuripuistoa. Kaupunginarkkitehti Anne Karvinen-Jussilaisen mukaan se on merkittävä rakennelma aivan erityisellä paikalla.

- Porttia ympäröivät historiallinen Mukkulan kartanopuisto, uusi tapahtumapuisto, Ritamäen luonnonsuojelualue ja Vesijärvi. Se ei ole vain koriste, vaan myös maamerkki.

Lue myös: Polttimon edustalle 200 metriä siltaa - Lahti aikoo täydentää rantaraitin miljoonaluokan hankkeella
 

Lahti Energian toimitusjohtaja Eero Seesvaara toivoi avajaisissa tapahtumapuistolle portin myötä aktiivista käyttöä. Hän näkisi mielellään puiston kehittyvän yhä merkittävämmäksi tapahtumapaikaksi.

Kari Anttinen
kari.anttinen@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi