Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Vuokralainen laittoi asunnon remonttikuntoon Lahdessa, oikeudelta 33 000 euron lasku

Asunto vuokralaisen jäljiltä heinäkuussa 2016. Kuva: Vanessa Riki

Lahtelaisen vuokrahuoneiston tärveleminen kävi vuokralaiselle kalliiksi. Päijät-Hämeen käräjäoikeus on hyväksynyt vuokranantajan vaatimuksen ja velvoittanut silloisen vuokralaisen maksamaan asunnon korjaus- ja siivouskuluja 33 000 euroa.

Kuolinpesä oli löytänyt vuokralaisen lehti-ilmoituksen perusteella.

Mies tärveli asuntoa monin tavoin keittiössä, muissa huoneissa ja kylpyhuoneessa. Hän oli muun muassa irrottanut laattoja ja lavuaarin putken, puhkonut väliseinän ja rikkonut huoneiston lukon.

Vuokralaisen jäljiltä huoneitten lattiat olivat täynnä erilaista rojua. Vuokranantajan mukaan huumeruiskuja löytyi joka puolelta asuntoa.

Käräjäoikeus tuomitsi vuokralaisen viime keväänä vuokra-asuntoon kohdistuneesta vahingonteosta ja 11 muusta rikoksesta 9 kuukauden vankeusrangaistukseen.

Vuokranantajan yksityisoikeudellinen korvausvaatimus käsiteltiin omana riita-asiana. Kantajina olivat kuolinpesä ja sen osakkaat.

Vastaaja, nelikymppinen mies, ei vastannut kanteeseen, joten oikeus antoi asiassa yksipuolisen tuomion ja hyväksyi kanteen.

Tuomion mukaan vastaajan on maksettava kuolinpesälle vahingonkorvauksena 13 500 euroa sekä yhdelle osakkaalle noin 14 500 euroa. Tämä oli maksanut osan korjauskuluista, joihin kuolinpesän varat eivät olleet riittäneet.

Lisäksi vastaajan on korvattava kuolinpesälle menetettyinä vuokratuloina yli 4 000 euroa sekä kantajien oikeudenkäyntikuluja yli 2 200 euroa.

Kahdelle muulle kuolinpesän osakkaalle vastaajan on korvattava näitten tekemästä työstä ja matkakuluina runsaat 600 euroa.

Osakkaitten oman työn määrä oli yhteensä lähes 300 tuntia.

Mikko Kivelä
mikko.kivela@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi