Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Sysmä jatkaa uudistuksiaan, kuka tahansa voi pian liittyä e-kuntalaiseksi

Sysmä-raha saa nyt jatkoa. Pian kuka tahansa voi kirjautua e-sysmäläiseksi Kuva: Roosa Pöyhtäri

Sysmässä on päätetty tehdä kuntaa tunnetuksi koko valtakunnassa ja siihen on nyt valjastettu keinoksi nykyaika.

Sysmäläisille, kesäasukkaille ja kaikille muillekin halukkaille avataan vuoden lopussa digitaalinen alusta, jossa kuka tahansa voi kirjautua e-sysmäläiseksi.

– Sysmä haluaa olla avoin koko Suomelle. Tavoitteena on tarjota kattavasti digitaalisia palveluja samalta alustalta. Palvelut voivat olla esimerkiksi kunnan palveluja, kuten kouluun, päiväkoteihin tai viranomaisasiointiin tarkoitettuja palveluja, projektipäällikkö Juri Nieminen kertoo.

Niemisen mukaan myös sysmäläiset yrittäjät halutaan alustalle mukaan. Ajatuksena olisi, että alustan kautta voisi varata vaikkapa kampaamoajan sysmäläiselle yrittäjälle.

– Alustan käyttötarkoitusta ja mahdollisuuksia kehitetään parasta aikaa. Syyskuun aikana on tarkoitus tehdä kysely, jossa selvitetään, mitä kaikkia palveluja ihmiset toivoisivat. Etsimme myös pilottikäyttäjiä, joilla testaamme palvelun toimivuutta, Nieminen sanoo.

Palveluita halutaan digitalisoida

Sysmän kunnanjohtajan Marketta Kitkiöjoen mukaan on tärkeää, että palveluja digitalisoidaan ja että samalla Sysmää tehdään tunnetuksi myös kuntarajojen ulkopuolella.

– Käynnissä on jo paikallisvaluutta sysmä. E-kuntalaisuus on uusi lisäpalvelu niin kuntalaisille, vapaa-ajan asukkaille, yrityksille kuin kenelle tahansa suomalaiselle. Kunnan elinvoimatyöryhmä on linjannut Sysmän pyrkivän maaseutukuntien digitaaliseksi edelläkävijäksi, Kitkiöjoki visioi.

Teknisestä toteuttamisesta vastaa Cubescom oy. Niemisen mukaan e-kuntalaisuudesta on tarkoitus tehdä helppokäyttöinen, informatiivinen ja turvallinen alusta.

– Alusta vaatii vahvan tunnistautumisen tietoturvasyistä, mutta muuten ihminen saa itse valita mitä tietoja sinne itsestään antaa. Tietoja ei voida käyttää esimerkiksi markkinointiin ilman asiakkaan lupaa, Nieminen sanoo.

Lue myös: Nyt voi maksaa sysmillä - oma raha avuksi palveluiden säilyttämiseksi Sysmässä
 

Digitaalista alustahanketta rahoittaa Päijät-Hämeen liitto ja Sysmän kunta. Hankkeen on tarkoitus kestää ensi vuoden maaliskuun loppuun asti, jonka jälkeen alusta jää käyttöön.

Heidi Nikunen
heidi.nikunen@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi