Aiheet
Päijät-Häme

Kimi Uosukainen sai potkut Nuorisovaltuustojen Liiton puheenjohtajan tehtävästä - syynä epäluottamuslause

Kimi Uosukainen joutui jättämään puheenjohtajan tehtävät. Kuva: Mirja Hussain

Lahtelainen nuorisovaikuttaja Kimi Uosukainen joutui jättämään Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton puheenjohtajan tehtävät epäluottamuslauseen vuoksi. Asiasta päätti lauantaina Helsinkiin kokoontunut yhdistyksen liittokokous. Loppuvuodeksi uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Alina Heywood.

Epäluottamuslauseen takana on jo kuukausia jatkunut tulehtunut tilanne liiton sisällä. Kimi Uosukainen oli liittokokouksen päätöksestä sekä järkyttynyt että surullinen. Hän kertoi asiasta lauantaina Facebookissa.

– Olemme sopineet, että liitto tiedottaa asiasta. Tässä vaiheessa en halua kommentoida asiaa omalta kohdaltani. Syvällisempien analyysien aika on myöhemmin kun tunteet ovat hieman tasaantuneet, puhelimitse sunnuntaina tavoitettu Uosukainen totesi.

Uosukainen sanoo, että toisaalta päätös oli yllätys, toisaalta ratkaisu oli odotettavissa.

Tässä vaiheessa en halua kommentoida asiaa omalta kohdaltani. Kimi Uosukainen

– Kuluneet kuukaudet ovat olleet aika vaikeita ja olen osannut varautua tähän. Nyt ainakin voin nukkua yöni rauhassa ja keskittyä muihin tehtäviin. Elämä ja vaikuttaminen jatkuu, minulla riittää muita tehtäviä, joihin voin nyt keskittyä.

Vaikeat asiat pöydälle

Liiton vs. pääsihteeri Otto Pasma toteaa liiton lähettämässä tiedotteessa, että toimiston henkilökunta on ollut kriisikuukausien ajan joustava. Hän myös kiittää ylimääräisen liittokokouksen ripeästä järjestämisestä ja asioiden nostamisesta pöydälle.

– Ylimääräisessä liittokokouksessa nähtiin, että meillä Nuvassa vaikeista asioista ei vaieta. Hallitus teki päätöksen järjestää kokouksen erittäin kiireellisellä aikataululla. Minun ja koko toimiston tehtävänä oli huolehtia, että näin myös käy. Nähdäkseni tässä kiteytyy se, mistä nuorten osallisuuden edistämisessä meidän yhteiskunnassamme on kysymys. Oleellista on se, että nyt Nuvassa jatketaan Alinan johdolla täynnä tarmoa vuoden loppuun asti, Pasma sanoo tiedotteessa.

Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton liittohallitus päätti heinäkuussa pidetyssä ylimääräisessä kokouksessaan järjestää ylimääräisen liittokokouksen. Päätöksen taustalla ei ollut epäilyksiä väärinkäytöksistä tai lainrikkomuksista.

Heidi Nikunen
heidi.nikunen@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt