Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Kiinteistöliitto Päijät-Hämeen uusi pomo patistelee ihmisiä kiinnostumaan taloyhtiöidensä asioista: "Ei ole suuri vaiva käydä muutaman kerran vuodessa yhtiökokouksessa"

Hanna Koskela aloitti Kiinteistöliitto Päijät-Hämeen toiminnanjohtajana kesäkuussa. Kuva: Erno Laisi

Hanna Koskela aloitti Kiinteistöliitto Päijät-Hämeen toiminnanjohtajana kesäkuussa edeltäjänsä Raimo Kiljusen jäätyä eläkkeelle.

– Astun isoihin ja hyvin hoidettuihin saappaisiin. Minun tehtäväni on pitää niistä huoli ja kasvattaa niihin korot, Koskela sanoo.

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksessa Arassa viimeiset vuodet korjausavustusyksikön päällikkönä toiminut Koskela aikoo uudessa tehtävässään herätellä entistä enemmän taloyhtiöitä pohtimaan omaa tulevaisuuttaan.

Hän halua osaltaan varmistaa sen, ettei Päijät-Hämeestä tule rapautuvien, huonokuntoisten ja taloudellisesti mahdottomassa tilanteessa olevien taloyhtiöiden maakuntaa.

– Taloyhtiöiden pitää herätä tarpeeksi ajoissa miettimään korjauksia ja taloutensa hoitamista. Heräämisen aika on monessa paikassa jo nyt.

Valtaosalle suomalaisista oman asunnon hankkiminen on koko elämän suurin yksittäinen sijoitus. Koskela sanoo, etteivät kaikki ihmiset välitä taloyhtiönsä asioista niin paljon kuin kannattaisi.

– Ei ole suuri vaiva käydä muutaman kerran vuodessa yhtiökokouksessa ja pysyä kärryillä siitä, missä mennään.

Pienempien kuntien taloyhtiöt voivat selvitä kaupungistumisen kiihtyessä, jos yhtiöissä on rohkeutta kiinnittää huomiota asukkaiden tarpeisiin erityisellä huolellisuudella, Koskela sanoo.

Moni ikäihminen jatkaa mielellään asumista omalla tutulla paikkakunnalla, jos esimerkiksi kerrostalojen esteettömyysasiat on kunnossa. Jos taloyhtiöt huolehtivat syrjäseuduilla itsestään, kunnalle jää muiden elämisen edellytysten tarjoaminen tai mahdollistaminen.

– Kaiken a ja o on luonnollisesti lähellä olevat palvelut. Jos niitä ei kyetä tarjoamaan, ei esteettömyys yksin riitä.

Erno Laisi
erno.laisi@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi