Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Malskin muutostyöt saivat rakennusluvan, laajennuksen julkisivupiirustukset käsitellään myöhemmin

Lahden kaupunki sitoutuu Malskin tilojen vuokralaiseksi 20 vuodeksi. Edellytyksenä on, että taidekeskuksen tilat toteutuvat sovitulla tavalla. Kuva: LAD

Mallasjuoman entiseen panimokiinteistöön rakennettavalle taide- ja muotoilukeskukselle on myönnetty rakennuslupa. Lahden rakennus- ja ympäristölupalautakunnan tiistaina hyväksymä lupa koskee suojellun punatiilirakennuksen perusparantamista toimisto- ja kokoontumistiloiksi sekä laajennuksen toteuttamista näyttelytiloja varten.

Myönnetty lupa ei koske uudisosan julkisivupiiruksia. Laajennuksen suunnittelu ei ole vielä edennyt niin pitkälle, että julkisivujen pääpiirustukset olisivat arvioitavissa julkiselta rakennukselta edellytettävällä tasolla.

Malskille valmistuu vuokrattavaa tilaa noin 8 400 neliötä, josta 3 610 neliötä tulee kaupungin ylläpitämän taidekeskuksen käyttöön. Laajennuksen kerrosala on 3 032 neliötä.

Kiinteistön uudeksi pääomistajaksi on tulossa suuri länsieurooppalainen kiinteistösijoittaja, jota edustaa lahtelainen yhtiö Kinos Property Investment. Kinoksen toimitusjohtajan Arto Korhosen mukaan hankkeesta on luvassa lisätietoa ensi viikolla.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi