Aiheet
Päijät-Häme

Jäikö opiskelupaikka saamatta? Lahden ammattikorkeakouluun voi hakea yhteishaussa 13 koulutusohjelmaan

Korkeakoulujen yhteishaku alkaa keskiviikkona.

Ammattikorkeakoulun työelämäkytkökset näkyvät myös Niemen kampuksella, jossa oppilaitos ja yritykset toimivat samalla alueella, osittain saman katon alla. Kuva: Sami Kuusivirta

Jos opiskelupaikka jäi kevään yhteishaussa saamatta tai muuten vaan koulutukseen hakeutuminen on ajankohtaista, kannattaa olla valppaana. Syksyn yhteishaku korkeakouluihin alkaa keskiviikkona 5. syyskuuta. Tarjolla on mielenkiintoisia hakukohteita myös aikuisopiskelijoille. Koulutukseen voi hakea Opintopolku.fi-palvelussa ja hakemus tulee jättää viimeistään 19. syyskuuta kello 15. Hakemukseen merkitään enintään kuusi hakutoivetta mieluisuusjärjestyksessä.

Lahden ammattikorkeakoulussa on 13 hakukohdetta. Opiskelupaikoista 11 on ammattikorkeakoulututkintoon ja kaksi ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavia koulutuksia. Opiskelupaikkoja on tarjolla tekniikan, sosiaali- ja terveysalan sekä liiketalouden ja matkailun aloilta. Koulutusohjelmista kaksi liiketalouden alan AMK-koulutusta ja toinen YAMK-koulutus ovat englanninkielisiä.

Lahdessa 375 aloituspaikkaa

Lahden ammattikorkeakouluun on syksyn yhteishaussa haettavana 375 aloituspaikkaa, joista AMK-koulutuksiin on tarjolla 355 aloituspaikkaa ja YAMK-koulutuksiin 20. LAMKin koulutusohjelmista useat sopivat myös aikuisopiskelijoille. Koulutusohjelmissa on joustavia monimuotototeutuksia sekä itsenäistä opiskelua verkossa.

Esimerkiksi ensi tammikuussa Lahden ammattikorkeakoulussa alkaa täysin verkko-opintoina toteutettava liiketalouden ja logistiikan tradenomin koulutus.

Sopii myös aikuisopiskelijoille

Myös sosiaali- ja terveysalan opintoja voi LAMKissa suorittaa monimuoto-opintoina. Sairaanhoitajan, fysioterapeutin ja sosionomin koulutusta saa sekä päiväopintoina että monimuoto-opintoina. Monimuoto-opintoja suoritetaan myös viikonloppuisin ja iltaisin.

Ylempään ammattikorkeakoulututkintoon tähtäävät suomenkieliset ja englanninkieliset koulutukset keskittyvät löytämään ratkaisuja urbanisaation, ilmastonmuutoksen ja kestävän kaupunkiympäristön haasteisiin.

Ylempi ammattikorkeakoulututkinto on mahdollista suorittaa työn ohessa ja se on tarkoitettu vähintään kolme vuotta soveltuvalla alalla työelämässä olleille, vähintään alemman korkeakoulututkinnon suorittaneille hakijoille.

Tutkinnon voi rakentaa tarpeen mukaan

Lahden ammattikorkeakoulussa opiskelija suorittaa tutkinnoissaan tietyt ydinopinnot, mutta muuten opinnot voi rakentaa omia tarpeita palvelevaksi kokonaisuudeksi. Opintoja voi valita koko ammattikorkeakoulun tarjonnasta. Jotta valintojen tekeminen olisi helpompaa, on tarjontaa ryhmitelty kokonaisuuksiksi.

Lahden ammattikorkeakoulu muuttaa Niemen kampusalueen tiloihin syyskuussa. Koulutuksen työelämäkytkökset näkyvät myös kampuksella, jossa oppilaitos ja yritykset toimivat samalla alueella, osittain saman katon alla. Tämän on ajateltu helpottavan verkostoitumista.

Lue myös: Huonekalu- ja vaneritehtaiden koneet ja puupöly vaihtuivat peittoäänijärjestelmään ja riipputuoleihin, näin tehdasmiljööstä syntyi tietotyöläisten uusi kampus
 
Heidi Nikunen
heidi.nikunen@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt