Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

"Rapalan risteyksen" remontti ei toteudu – kunnanhallituksen puheenjohtaja Juri Nieminen: "Yksi Asikkalan vaarallisimmista"

Asikkala kunnanhallitus esittää terveyskeskuksen röntgentilojen remontille rahaa. Vuokrasopimus laajentumishaluisen Viipurilaisen Kotileipomon kanssa jäi vielä kunnanhallitukselta hyväksymättä.

Aloitteen allekirjoittajat halusivat selvittää, voiko risteykseen rakentaa ryhmittymislevennyksen. Kuva: Google Maps

15 asikkalalaisvaltuutetun aloite Rantakulmantien ja valtatie 24:n risteyksen liikenneturvallisuuden parantamisesta ei etene. Kunnanhallitus käsitteli aloitetta maanantaina, mutta yhtyi teknisen lautakunnan aiemmin antamaan kielteiseen lausuntoon.

Kunnanvaltuutettu Merja Palokangas-Viitasen (koku.) ja neljäntoista muun valtuutetun kesäkuussa jättämässä aloitteessa esitettiin, että kunta parantaisi Rantakulmantien ja valtatie 24:n eli niin sanotun Rapalan risteyksen liikenneturvallisuutta.

Aloitteen allekirjoittaneet valtuutetut esittivät, että kunta selvittäisi Destian tai muiden tiestön turvallisuudesta vastaavien tahojen kanssa mahdollisuuden rakentaa ryhmittymislevennys tien risteykseen.

Teknisen lautakunnan vastaus aloitteeseen oli tyly: risteykseen ei ole tarkoituksenmukaista eikä taloudellista parantamistapaa. Teknisen lautakunnan mukaan lisäkaistan rakentaminen saattaisi aiheuttaa vaaratilanteita. Tämän lisäksi risteysalueen kevyen liikenteen alikulkusillan jatkaminen olisi liian kallista.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Juri Nieminen (koku.) allekirjoittaa täysin huolen risteyksen vaarallisuudesta ja sanoo itsekin joutuneensa vaaratilanteeseen risteyksessä.

– Se on varmasti yksi Asikkalan vaarallisimmista risteyksistä.

Nieminen harmitteleekin, ettei tekninen toimiala ole onnistunut löytämään järkevän hintaista ja toimivaa ratkaisua ongelman ratkaisemiseksi.

– Jos joku keksii järkevän hintaisen ja toimivan ratkaisun, niin saa olla yhteydessä, Nieminen sanoo.

Asikkala aikoo vuokrata tontin laajentuvalle leipomoyritykselle

Valtatie 24:n toisella puolella alkaa sen sijaan tapahtua. Kunta aikoo vuokrata tontin toimintansa laajentamista suunnittelevalle Viipurilaiselle Kotileipomolle nykyisen toimitilan vierestä Pasolanharjuntieltä valtatie 24:n varrelta.

Asikkala ei vuokrasopimuksella rikastu, sillä neljä vuotta sitten Lahdesta Asikkalaan muuttanut Viipurilainen Kotileipomo maksaa sopimuksen syntyessä 4 270 neliömetrin tontista 1 281 euroa vuodessa.

Jos sopimus solmitaan, se on voimassa viisi vuotta, jonka jälkeen sopimusta on mahdollista jatkaa seuraavat viisi vuotta yhteisellä sopimuksella.

Vuokrasopimus oli tarkoitus siunata Asikkalan kunnanhallituksessa jo maanantaina, mutta sopimuksen teknisiä yksityiskohtia pitää vielä viilata.

– Olen aivan vakuuttunut, että kunnanhallitus päättää asian yksimielisesti, kunhan sopimuksen yksityiskohdat on saatu kuntoon, sanoo kunnanhallituksen puheenjohtaja Nieminen.

Rahaa röntgenremontiin

Kunnanhallitus esittää valtuustolle kuluvan vuoden investointien lisäämistä yhteensä 90 000 eurolla.

Terveyskeskuksen röntgentilan muutoksien kustannuksiin uppoaa arviolta 50 000 euroa, jonka kunta saa pääomavuokrana myöhemmin takaisin Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymältä. Ilman remonttia röntgenpalvelut Asikkalan terveyskeskuksesta uhkaisivat loppua, sanoo kunnanhallituksen puheenjohtaja Nieminen.

Kustaantalon muuttaminen toimistohotelliksi maksaa arviolta 40 000 euroa. Kustaantalo tyhjeni sosiaalitoimiston muuttaessa terveyskeskuksen vuodeosaston tiloihin. Kustaantaloon on muuttamassa Leader-toimisto Päijännetalosta.

Lisäksi kunnanhallitus esittää kuluvan vuoden talousarvioon 75 000 euron lisäystä paikalliseen tuloksellisuuteen perustuvan kertaerän maksamista varten. Kunnan työntekijöille maksettavasta kertaerästä päätettiin Kuntatyönantajien ja kunta-alan työntekijäjärjestöjen kesken helmikuussa.

– Kertaerät maksetaan vasta tammikuussa, mutta kunnille on annettu ohjeet kirjata menot kuluvan vuoden menoihin, sanoo Nieminen.

Lue myös: Kalkkisten kyläaktiivi sai valtakunnallisen palkinnon
 
Erno Laisi
erno.laisi@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi