Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Yhtymän menoylitys voi sulattaa Lahden tuloksen – alkuvuosi oli positiivinen

Kaupunki ja hyvinvointiyhtymä keskustelevat säästömahdollisuuksista, kertoo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pekka Komu (sd.). Kuva: Juha Peurala

Lahden tämän vuoden tuloksesta näyttäisi tammi-kesäkuun tietojen perusteella tulevan 6 miljoonaa euroa positiivinen. Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän menojen ylittyminen voi kuitenkin muuttaa tilannetta niin, että kaupungin tulos painuu jopa lähelle nollaa.

– Täytyy katsoa vuosi loppuun. Hyvinvointiyhtymän tulos ratkaisee paljon, mikä tuloksemme tulee olemaan. Meillä on jatkuvat keskusteluyhteys yhtymän kanssa ja yhdessä haemme ratkaisuja, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pekka Komu (sd.) toteaa.

Yhtymä ennakoi heinäkuun seurannan perusteella, että tämän vuoden kokonaismenot ylittyvät lähes 7 miljoonalla eurolla. Säästöjä haetaan muun muassa lykkäämällä rekrytointeja, vähentämällä sijaisten käyttöä ja venyttämällä joulunajan sulkua.

Lahden kaupunki aikoo käsitellä mahdollista määrärahaylitystä myöhemmin syksyllä.

Kaupungin talouden puolivuotisraportti kertoo, että henkilöstön määrä on hieman vähentynyt, ja henkilöstökustannukset ovat jäämässä odotettua pienemmiksi. Kesäkuussa kaupungilla oli 3 300 työntekijää. Sairauspoissaolojen määrä on hieman kasvanut viime vuodesta.

Kaupungin verotulot ovat kasvaneet työllisyystilanteen kohentuessa. Kaupunginhallitus päätti maanantaina korottaa verotuloarviota 1,7 miljoonalla eurolla, vaikka kiinteistöverojen tuotto on jäämässä odotettua pienemmäksi. Lahden valtionosuudet ovat ylittymässä noin 2,2 miljoonalla eurolla.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi