Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Tiedekerhoa tai satujoogaa – Lahden koululaiset pääsevät maksuttomiin harrastuksiin

Viime lukuvuonna lasten tiedekerho Kide toimi Kariston Touhula-päiväkodissa. Kuva: Mirja Hussain

Asuuko teillä tutkimisesta, taiteesta, kädentaidoista tai musiikista innostunut koululainen? Vai kiinnostaako liikunta tai vaikkapa temppujen tekeminen enemmän?

Lahden alueen kouluilla järjestetään myös tänä lukuvuonna maksutonta kerho-, harraste- ja kulttuurilukkaritoimintaa, johon kaikki Lahden alueen koululaiset ovat oikeutettuja osallistumaan.

Kerhojen tarjontaa pääsee tarkastelemaan alkukesästä käyttöön otetulta HarrasteLahti.fi-verkkosivustolta. Palveluun on koottu myös seurakuntien, yhdistysten, urheiluseurojen ja muiden järjestöjen lapsille ja nuorille järjestämää toimintaa, josta järjestäjät voivat ilmoittaa sivustolla maksuttomasti.

Koulujen kerhoista lahtelaiset koululaiset voivat valita kerhon joko oman mielenkiintonsa tai vaikkapa asuinpaikkansa mukaan. Harrastustarjonnasta löytyy muun muassa satujoogaa, tiedekerhoja, dj-kerhoja, musiikki-, taide- kädentaidonkerhoja. Kulttuurilukkarikerhojen tarjonnassa on ohjelmassa maalausta, teatteria ja sirkusta.

Kerhojen kokoontumiskerroissa on vaihtelua. Osa kerhoista kokoontuu säännöllisesti koko lukuvuoden ajan, osassa kerhoista tapaamiskertoja on vain muutama.

Ammattilaisten vetämää

Koululaisten harrastekerhoja järjestetään sekä ennen koulupäivää että koulupäivän jälkeen kaikilla Lahden alueen alakouluilla. Yläkoulujen kerhot kokoontuvat suurimmaksi osaksi Lahden keskustan liepeillä sijaitsevissa tiloissa.

Lasten ja nuorten kerhotoimintaa pyöritetään moniammatillisena yhteistyönä. Kerhoja vetää koulujen henkilöstön lisäksi myös seurojen, yhdistysten ja järjestöjen toimijat.

Kaikki Lahden alueen koulut pyrkivät myös lisäämään lasten liikkumista. Liikkuvissa kouluissa oppilailla on mahdollisuus tutustua erilaisiin liikuntalajeihin välitunneilla ja kerhoissa.

Koulujen kerhotoimintaa rahoittaa Opetushallitus. Liikkuvan koulun ja Kulttuurilukkarin rahoitus tulee Opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Kerhotoimintaa suunnittelee ja järjestää Lastenkulttuurikeskus Efekti.

Heidi Nikunen
heidi.nikunen@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi