Aiheet
Päijät-Häme

Gallup Lahden keskustassa: Miten nukut?

Johan Kuparinen kertoo, etteivät hänen nukkumaanmeno- ja heräämisajat ole säännölliset. Kuva: Janne Nieminen

Johan Kuparinen, Lahti

– Nukun yleensä seitsemän tuntia. Nukkumaanmeno- ja heräämisaikani eivät ole todellakaan säännölliset. Arkena alan yleensä nukkua reilusti yön puolella, saattaa mennä yhteen tai kahteenkin asti. Se kuitenkin riippuu siitä, mihin aikaan aamulla on koulua.

Liisa Ronkainen. Kuva: Janne Nieminen

Liisa Ronkainen, Oulu

– Normaalisti nukun kahdeksan tuntia yössä. Lasten vuoksi nukkumisrytmi on aika säännöllinen: menen vähän heidän jälkeensä nukkumaan kymmenen ja yhdentoista välillä. Herätys on siinä seitsemän aikaan. Vauvan takia öisin tulee heräiltyä helposti.

Marika Pannula. Kuva: Janne Nieminen

Marika Pannula, Lahti

– Nukkumani yöunet vaihtelevat jostakin viidestä ja puolesta tunnista kahdeksaan. Olen vuorotyössä, niin ei voi pitää vakituista unirytmiä. Olen herkkäuninen: yön aikana tulee heräiltyä. Nukahtamisen suhteen minulla ei ole vaikeuksia.

Tuula Lementtinen. Kuva: Janne Nieminen

Tuula Lemettinen, Kouvola

– Käyn nukkumaan puoli kymmeneltä ja herään viisitoista vaille seitsemän. En herää öisin helposti, vaan nukun kuin tukki. Lisäksi nukun usein päivisin, sellaiset tunnin päiväunet ovat hyvät.

Jenna Nakari. Kuva: Janne Nieminen

Jenna Nakari, Lahti

– Nukun yhteensä kuusi tai seitsemän tuntia yössä. Olen yrittänyt pitää säännölliset nukkumaanmeno- ja heräämisajat, mutta lapsi vähän vaikuttaa niihin. Yritämme käydä kymmeneltä nukkumaan. Sattuneesta syystä tällä hetkellä heräilen usein öisin.

Mauno Viljakainen. Kuva: Janne Nieminen

Mauno Viljakainen, Lahti

– Nukun seitsemän tuntia, yhdestätoista kuuteen. Rytmi on joka päivä suunnilleen sama. Saatan herätä kerran yön aikana, mutta muuten ei tule heräiltyä. Joskus saattaa mennä illalla pyöriskelyksi, silloin pitää lukea jotakin niin nukahtaa.

Janne Nieminen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt