Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Perussuomalaisten puolueneuvosto koolla Lahdessa - puheenjohtaja Jussi Halla-aho otti voimakkaasti kantaa maahanmuuttoon

”Pieni ihminen ei voi äänestää jaloillaan ja lompakollaan, kun oma asuinalue ja lasten lähikoulu ghettoutuvat.”

Puheenjohtaja Jussi Halla-aho määritteli avauspuheenvuorossaan perussuomalaisten olevan yksilöitä, jotka eivät pidä siitä, että joku muu tulee sanomaan heille, miten heidän pitää ajatella, sanoa ja syödä, ja millaisilla kulkuvälineillä heidän tulee liikkua.

Lähes 700 perussuomalaisten kenttäaktiivia on kokoontunut Lahden Messukeskuksessa järjestettävään puolueneuvoston kokoukseen. Kyse on kokoontumisesta, joka järjestetään kahden vuoden välein pidettävän puoluekokouksen välivuosina.

Tämän vuoden kokouksessa puhutaan muun muassa siitä, millaisilla ohjelmilla perussuomalaiset lähtee ensi kevään eduskuntavaaleihin, eurovaaleihin ja mahdollisiin maakuntavaaleihin. Puoleen periaateohjelma julkistetaan lauantaina iltapäivällä.

Puheenjohtaja Jussi Halla-aho määritteli avauspuheenvuorossaan perussuomalaisuutta ja kertoi puolueen tavoitteista.

- Perussuomalaiset ovat yksilöitä. He vastustavat kyttäämistä, kieltämistä ja määräilyä. He eivät pidä siitä, että joku muu tulee sanomaan heille, miten heidän pitää ajatella, mitä heidän kuuluu sanoa, mitä heidän tulee syödä, millaisilla kulkuvälineillä liikkua, Halla-aho totesi.

Halla-ahon mielestä ”sallittujen asioiden putki” kapenee yhteiskunnassamme kaiken aikaa.

- Tavallisen ihmisen pitäisi koko ajan sipsutella varpaillaan ja puhua kieli keskellä suuta, ettei joku loukkaannu, pöyristy ja traumatisoidu. Tavallisen suomalaisen edellytetään koko ajan tuntevan syyllisyyttä kaukaisten maiden ongelmista, ilmastonmuutoksesta, ruokavaliostaan, omasta ihonväristä, sukupuolestaan tai sukupuolisesta suuntautumisestaan.

”Muut julistuspuolueita”

Halla-ahon mukaan perussuomalaiset on käytännöllinen puolue. Muita puolueita hän kutsui julistuspuolueiksi.

- Kokoomus julistaa olevansa yrittäjien puolue, mutta ei tee politiikkaa, joka edistäisi yrittäjien asemaa. Keskusta julistaa olevansa maaseudun puolue, silti maaseutua ollaan ajamassa ajamassa alas. Demarit julistaa olevansa duunareiden puolue, mutta kannattaa ympäristö- ja energiapolitiikkaa, joka ajaa teollisuustyötä pois Suomesta.

- Vihreät julistaa naisten oikeuksia ja kestävää kehitystä, mutta kannattaa fanaattisesti uusien kuluttajien massamuuttoa Suomeen ja tyypillisesti erittäin naisvihamielisistä kulttuureista.

Maahanmuutolle kritiikkiä

Halla-aho otti voimakkaasti kantaa maahanmuuttoon, josta media ja muut puolueet eivät hänen mielestään haluaisi puhua lainkaan.

- Maailma ympärillämme on muuttumassa. Vuoden 2015 siirtolaisvyöry Afrikasta ja Lähi-Idästä puhkaisi Euroopassa mätäpaiseen, joka oli muodistunut vuosikymmenten aikana, ja johti dramaattisiin poliittisiin mullistuksiin monissa maissa, muun muassa Itävallassa ja Italiassa. Seuraava mullistus nähdään viikon kuluttua Ruotsissa. Monissa maissa herätys tulee liian myöhään, ja tuhojen korjaaminen on vaikeaa, Halla-aho totesi.

Halla-aho huomautti, että perussuomalaiset on puhunut leväperäisen maahanmuuttopolitiikan seurauksista vuosien ajan.

- Ruotsin, Ranskan ja monen muun maan palavat lähiöt, terrorismi, islamilainen fanatismi ja käsistä karannut järjestäytynyt rikollisuus ovat terveellinen muistutus siitä, mihin Suomi on menossa, jos suunta ei muutu. Viisas oppii muiden virheistä. Tässäkin asiassa on keskityttävä konkretiaan, ei julistuksiin.

Halla-ahon käsityksen mukaan puolueet kannattavat haitallisen maahanmuuton jatkamista ja lisäämistä, vaikka jo nyt keskeisissä maahanmuuttajaryhmissä työllisyysaste on 10-20 prosentin välillä.

- Suurissa kaupungeissa yli kolmannes toimeentulo- ja asumistukiasiakkaista on ulkomaalaisia. Kukaan ei edes kysy, mistä rahat tulevat.

Halla-ahon mukaan ”pieni ihminen” kärsii talouden globalisaatiosta, uusliberalismista ja holtittomasta maahanmuuttopolitiikasta eniten.

- Hän joutuu kilpailemaan työpaikoista ja kohtuuhintaisista asunnoista. Hänellä ei ole varaa yksityislääkäriin. Hän ei voi äänestää jaloillaan ja lompakollaan, kun oma asuinalue ja lasten lähikoulu ghettoutuvat.

Puheen päätteeksi kokousväki osoitti seisaaltaan suosiota Halla-aholle.

Lähes 700 perussuomalaisten kenttäaktiivia on kokoontunut Lahden Messukeskuksessa järjestettävään puolueneuvoston kokoukseen. Kuva: Mirja Hussain
Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi