Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Hyky hakee säästöä lykkäämällä rekrytointeja ja pidentämällä joulunajan sulkua

Akuutti24:ssä on ollut ennakoitua enemmän potilaita. Kuva kesäkuulta. Kuva: Katja Luoma

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä säästää loppuvuonna rahaa lykkäämällä mahdollisuuksien mukaan rekrytointeja ja minimoi sijaisten käytön.

Myös joulunajan sulut palvelutuotannossa venytetään tavallista pidemmiksi, eli ei-kiireellisiä operaatioita ei tehdä silloin. Myös hankintoja viivästetään.

Vakituista henkilöstöä ei vähennetä, mutta ihmisiä kannustetaan pitämään palkatonta vapaata. Näillä toimenpiteillä tavoitellaan neljän miljoonan euron säästöjä loppuvuodelle.

Lue myös: Hykyn tulos sukelsi, iso säästökuuri jo aloitettu - "Nousee kysymys, onko yhtymän johto ajan tasalla omasta työstään?"
 

Hyvinvointiyhtymän kuluvan vuoden tulos on tämänhetkisen tiedon mukaan 6,8 miljoonaa euroa miinuksella suhteessa vahvistettuun muutostalousarvioon vielä sopeuttamisten jälkeenkin.

Alijäämän taustalla on ennakoitua suurempi palvelutarpeen kasvu terveydenhuollossa, erityisesti ensihoidossa ja Akuutti24:ssä. Lisäksi yhtymän kustannuksia ovat kasvattaneet merkittävästi alkuvuoden suuret tietojärjestelmäongelmat; sekä ongelmien korjaus sekä niiden aiheuttamat menetykset palvelutuotannossa.

– Sopeuttamistoimet ovat välttämättömiä, mutta ne pyritään toteuttamaan niin, että asiakkaamme saavat palvelunsa niin sujuvasti kuin mahdollista sekä niin, että kuormitamme jo entuudestaan kovilla olevaa henkilöstöämme mahdollisimman vähän, sanoo toimitusjohtaja Eetu Salunen tiedotteessa.

Kuluvaan vuoteen kohdistuvien sopeuttamistoimien ohella yhtymässä aletaan yhdessä henkilöstön kanssa suunnitella tehostamistoimia, joilla saavutetaan pidemmällä aikavälillä 7 miljoonan euron pysyvät kustannussäästöt.

Yhtymä neuvottelee myös jäsenkuntiensa kanssa rahoituspohjan vahvistamiseksi ensi vuodelle. Kunnat ovat aiemmin suhtautuneet nihkeästi kuntarahoituksen määrän lisäämiseen.

Emmi Tuomisto
emmi.tuomisto@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi