Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Pakkokyydityksestä vangittiin Lahdessa toinen epäilty, poliisia kiinnostaa, mitä tapahtui ennen kyytiä ja sen jälkeen

Kummatkit epäillyt ovat esitutkinnassa kiistäneet syyllisyytensä.

Poliisi vaikenee Asikkalasta alkaneen ja Mäntsälään päättyneen pakkokyydityksen yksityiskohdista toistaiseksi. Kuva: Anssi Hietamaa

Törkeästä vapaudenriistosta ja törkeästä pahoinpitelystä epäilty mäntsäläläinen 26-vuotias mies vangittiin keskiviikkona Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa. Asikkalasta alkaneeseen pakkokyyditykseen liittynyt vangitsemisoikeudenkäynti julistettiin salaiseksi.

Poliisin mukaan miehen rikostoverina edellä mainituissa teoissa on ollut lahtelainen 23-vuotias mies, jonka oikeus vangitsi viime perjantaina niin ikään suljetuin ovin. Kumpikin on vangittu todennäköisin syin. Tätä perustetta käytetään, jos on todennäköisempää, että rikosepäily osoittautuu oikeaksi kuin että se osoittautuu vääräksi.

Lahtelaismiehen epäillään pakottaneen auton takakonttiin erään miehen Asikkalassa elokuun 4. päivänä. Uhria kuljetettiin eri puolilla Päijät-Hämettä, kunnes ajeleminen päättyi Mäntsälään ja mies pahoinpideltiin. Poliisin mukaan väkivaltaa olisi käytetty myös matkan aikana.

– Selvitämme, mitä on tapahtunut ennen matkaa ja matkan jälkeen, sanoo jutun tutkinnanjohtajana toimiva rikoskomisario Miia Lehtinen Hämeen poliisilaitokselta.

Kumpikin mies on esitutkinnassa kiistänyt syyllisyytensä. He eivät kertomansa mukaan tiedä asiasta mitään. Toinen heistä on tuntenut rikosten uhriksi joutuneen henkilön ainakin jollakin tavoin.

Poliisi aikoo asian selvittämiseksi kuulustella vielä useita henkilöitä. Osalle tapahtumista on olemassa silminnäkijähavaintoja.

Kummallakin epäillyllä on aikaisempaa rikostaustaa. Lahtelaismies sai vuonna 2016 kolmen vuoden ja neljän kuukauden vankeustuomion kolmesta törkeästä pahoinpitelystä ja useista muista rikoksista.

Petri Koivisto
petri.koivisto@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi