Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahden sataman pysäköinti muuttuu maksulliseksi maanantaina – maksaa voi kolikoilla, kortilla tai mobiililla

Kuva: Sami Kuusivirta

Lahden matkustajasataman pysäköinnistä tulee maksullista maanantaina 3. syyskuuta. Maksullisiksi 3-vyöhykkeen alueiksi muuttuvat sataman parkkialue ja Sibeliustaloa vastapäätä oleva hiekkakenttä.

Moni satamassa käynyt on huomannut, että parkkiautomaatit ovat jo paikoillaan. Niitä on kaksi, toinen asvaltoidulla parkkialueella ja toinen hiekkakentällä. Ne ovat maanantaihin asti huputettuina.

– Automaatit ovat muuten samanlaisia kuin keskustan uudet automaatit, mutta näissä voi maksaa myös kolikoilla. Ensin syötetään rekisterinumero. Maksaa voi kolikolla, korteilla, lähimaksulla ja mobiilisovelluksilla eli EasyParkilla ja ParkManilla, kertoo Lahden Pysäköinnin toimitusjohtaja Sari Alén.

Sataman pysäköinti maksaa ensimmäiseltä tunnilta yhden euron ja seuraavilta tunneilta 50 senttiä. Maksullinen aika on maanantaista perjantaihin kello 8–18. Viikonloppuisin pysäköinti on ilmaista.

Parkkialueen reunaan jää yksi rivi yhden tunnin kiekkopaikkoja. Sataman lähialueella Vesijärvenkadun kadunvarsipaikat muuttuvat nekin kiekkopaikoiksi.

Maksullisesta pysäköinnistä kertovat liikennemerkit asennetaan paikoilleen maanantaiaamuna. Parkkialue on maksullinen aamukahdeksasta alkaen, vaikka kaikki merkit eivät olisi vielä paikoillaan.

– Ehkä liikennemerkit ehditään asentaa jo ennen kello kahdeksaa, Alén sanoo.

Pysäköintisakko 3-vyöhykkeellä on 50 euroa.

Satamapysäköinnin muutos on keväällä suunnitelluista parkkiuudistuksista viimeinen. Asiaa valmisteltaessa arvioitiin, että alueella olisi yli satatuhatta maksullista pysäköintiä vuodessa.

Lue myös: Kadunvarsipysäköinti kasvussa Lahdessa, mobiilimaksaminen yleistynyt hurjaa vauhtia
 
Nina Räty
nina.raty@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi