Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Siima kiertyi kielen ympärille - pieni joutsenenpoikanen pelastettiin Vesijärven rannassa Lahdessa

Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen pintapelastaja haki siimaan takertuneen kyhmyjoutsenenpoikasen haavilla viime elokuussa. Kuva: Päijät-Hämeen pelastuslaitos

Pieni kyhmyjoutsenenpoikanen joutui hätään Lahden Ankkurinrannassa maanantaina. Se jäi kiinni pohjassa olleeseen siimaan. Ohikulkija hälytti apua puolenpäivän jälkeen.

Poikanen räpisteli vedessä muutaman metrin päässä rannasta Paapuurinkadun kohdalla. Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen pintapelastaja haki linnun haavilla ja katkaisi siiman. Poikanen oli niellyt pohjassa kiinni ollutta siimaa, joka oli kiristynyt sen kielen ympärille. Muu pesue ei ollut enää paikalla.

– Tutkimme asemalla, pystyisimmekö auttamaan, mutta puolen tunnin kuluttua poikanen pakattiin kuljetuslaatikkoon ja vietiin Heinolan lintutarhalle. Se oli aika pieni, loppukesän poikasia, kertoo ruiskumestari Timo Kokko Niemen yksiköstä.

Muutaman tunnin kuluttua Kokko sai mukavan puhelun lintutarhalta. Siima oli saatu irrotettua kielestä ja joutsenenpoikanen oli elpynyt juotavan ja ravintogeelin avulla. Paikalliset lintuharrastajat oli hälytetty etsimään pesuetta, jossa olisi samankokoisia poikasia.

Se löytyi Kahvisaaren rannasta. Pesue houkuteltiin pullalla lähemmäs ja lintutarhan työntekijä vapautti poikasen veteen. Lintutarhan Facebook-sivun mukaan poikanen ui perheensä joukkoon kuin mitään ei olisi tapahtunut ja alkoi syödä muiden mukana.

– Poikanen pääsi pesueensa luo hyvissä voimissa. Soitin tapauksen ilmoittajallekin ja kerroin, miten hyvin tämä päättyi, Kokko sanoo.

Pelastusoperaatio kesti kaikkiaan kolmisen tuntia.

Heinolan lintutarhan työntekijä Sandra Moilanen laittaa toipuneen poikasen kuljetuslaatikkoon ja matka takaisin Lahteen alkaa. Kuva: Olli Vuori
Nina Räty
nina.raty@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi