Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Järjestäjät vastaavat: Miksi Cheekin keikoilla ei ollut tarpeeksi paikkoja pyörätuolissa istuville katsojille?

Pyörätuolissa istuvan keikkakävijän Pietari Ahtiaisen ottama kuva omalta paikaltaan.

Viikonloppuna sosiaalisessa mediassa ihmeteltiin, miksi kaikki pyörätuolissa istuvat katsojat eivät mahtuneet heille varattuihin katsomoihin Cheekin jäähyväiskeikoilla. Tapahtuman turvallisuuspäällikkö Ari Solja ja aluepäällikkö Ville Koivisto vastasivat kysymyksiin.

Miksi kaikkia pyörätuolikatsojia ei päästetty pyörätuolikatsomoon?

Koivisto: Konserttiin oli myynnissä tietty määrä pyörätuolipaikkoja ennakkoon, ja kaikille pyörätuolipaikan ostaneille oli varattu tila katsomosta. Osa oli ostanut lippuja myös alakatsomoon, jonne ei päässyt pyörätuolin kanssa. Olimme tiedottaneet asiasta ennakkoon. Pyrimme sijoittamaan ne pyörätuolikatsojat, jotka eivät mahtuneet katsomoon, uudelleen sellaisiin paikkoihin, joihin pääsi pyörätuolilla. Ikävä kyllä saattoi olla, että kaikilta paikoilta ei ollut paras mahdollinen näkyvyys.

Oliko pyörätuolikatsomo turvallinen?

Solja: Kyllä. Katsomossa oli yksi poistumisaukko takakulmassa. Sen ylitäyttäminen olisi aiheuttanut katsojille näkörajoitteita. Käsittääkseni kaikki katsojat saivat jonkinlaisen paikan, josta he näkivät keikan, eivätkä joutuneet seisovan yleisön taakse. Varmasti asiakkaita ihmetytti se, ettei pyörätuolikatsomoon päässyt, mutta heitä ohjattiin muille paikoille.

Miksi pyörätuolipaikkoja ei ollut tarpeeksi?

Koivisto: Jos keikka olisi järjestetty eri paikassa, pyörätuolipaikkoja olisi voinut olla helpompi järjestää lisää. Tasaisella maalla on helppoa tehdä vain entistä isompi koroke, mutta montussa ei ikävä kyllä ollut siihen mahdollisuutta. Moni pyörätuoliasiakas oli ollut ennakkoon yhteydessä meihin, ja pyrimme järjestämään mahdollisimman paljon paikkoja, mutta montussa yleisön kulun järjestäminen oli muutenkin hankalaa.

Facebookissa levinneen päivityksen mukaan järjestyksenvalvoja oli pyytänyt pyörätuolissa istuvaa katsojaa poistumaan alueelta kesken konsertin viimeisen kappaleen, ettei hän jäisi muiden poistujien jalkoihin. Miksi näin tehtiin?

Solja: Jos kyseinen henkilö on ollut koko katsomoalueen keskellä kulkuväylällä, on täysin mahdollista, että hän on ollut hätäpoistumistiellä sijoittuneena. Se on voinut olla ainoa tapa nähdä konsertti, jos on tullut paikalle ilman pyörätuolipaikkaa tai ilmoitusta. En ole varma, mutta arvelen, että hätäpoistumistiellä olleita katsojia on voitu pyytää siirtymään siinä vaiheessa, kun muu yleisö on alkanut poistumaan. Ennalta määrätyn pyörätuolikatsomon poistumisalueella oli normaalia väljää kävelyä ylöspäin, joten pyörätuolikatsomossa olleet keikkakävijät pystyivät poistumaan normaalisti muun yleisön seassa. Väentungoksia oli ainoastaan niissä kohdissa, joissa katsojat nousivat keskeltä katsomoita ylös portaikkoja.

Lue myös: Möysän uimarannan uusi pukukoppirakennus valmistuu alkusyksyllä, kesäkioskin odotetaan kiinnostavan yrittäjiä
 
Alina Mäkynen
alina.makynen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi