Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Cheekin keikkaa mäkimontussa seurannut Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen: "Urheilukeskus osoitti toimivuutensa muissakin suurtapahtumissa kuin urheilussa"

Lahteen kohdistui viikonloppuna paljon positiivista näkyvyyttä koko maan mitalta.

Pekka Timonen aloitti työnsä Lahden kaupunginjohtajana elokuun puolivälissä. Kuva: Sami Kuusivirta

Lahden uusi kaupunginjohtaja Pekka Timonen seurasi Cheekin viimeistä konserttia lauantaina tuhansien muiden lailla mäkimontun katsomosta käsin. Timosen mukaan konsertti oli ainutkertainen ja mieleenjäävä.

– Lauantai ja perjantai jättivät jäljen kaupungin historiaan ja Lahden tarinaan. Kyseessä oli poikkeuksellinen tapahtuma, ja uskon, että vuosien päästä vielä muistellaan näitä kahta iltaa, Timonen sanoo.

Kaupunginjohtajan mukaan mäkimonttu oli erinomainen paikka konsertille.

– En myöskään tiedä, missä muualla olisi sellainen konserttipaikka, jossa tällainen väkimäärä voisi katsoa konserttia nousevista katsomoista, Timonen suitsuttaa.

Hänen mielestään koko Cheekin show oli rakennettu hienosti. Artistin puheet entisestä kotikaupungistaan ja sen ylistäminen antoivat tapahtumalle Timosen mukaan vielä isomman lahtelaisen leiman.

– Toivottavasti se myös vahvistaa lahtelaista itsetuntoa, että lahtelaiset pystyvät mihin vaan. Mielestäni kaikki se aito ylpeys paikallisuudesta, joka korostui viikonlopun aikana, on todella arvokasta.

Lisää tapahtumia Lahteen

Vaikka Jare Tiihonen sammutti Cheekin valot lauantaina, sanoo Timonen, että Lahdessa valot ovat vasta syttymässä. Viikonlopun aikana kaupunkiin on kohdistunut paljon positiivista näkyvyyttä koko maan mitalta.

– Ihmiset katsoivat konserttia televisiosta ja kymmenet tuhannet ihmiset saapuivat Lahteen eri puolilta Suomea. Näkyvyys, jonka Lahti viikonloppuna sai, on arvokasta. Totta kai on ammennettava se hyöty, joka konserteista saatiin. Ensinnäkin on pidettävä yhteyttä erilaisiin tapahtumajärjestäjiin, jotta he voisivat tulla Lahteen jatkossakin, Timonen sanoo.

Lue myös: Näin Cheek-huuma näkyi Lahden keskustassa
 

Hän kertoo yllättyneensä siitä, kuinka hyvin alueelta poistuminen lopulta sujui ja sanoo sen olevan näin ison väkijoukon osalta hyvinkin harvinaista. Timosen mukaan Urheilukeskus osoitti viikonlopun aikana toimivuutensa muissakin suurtapahtumissa kuin urheilussa.

– Koko Urheilukeskuksen infra aina Lahtihallia myöten on Suomessa huikea yhdistelmä ja alue mahdollistaa paljon erilaisia tilaisuuksia. Toivottavasti kaikki tapahtumajärjestäjät laittoivat tämän paikan ja Lahden merkille ja uskon, että näin myös tapahtui, Timonen sanoo.

Ruska Paronen
ruska.paronen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi