Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Cheek-viikonloppu toi kaivattua pöhinää Lahden keskustaan, ravintolan ikkunaan koputeltiin jopa keikkojen jälkeen

Ravintoloista kerrotaan asiakaskunnan olleen viikonlopun aikana pitkälti ulkopaikkakuntalaista väkeä.

Myös Santa Fen terassilla riitti tungosta. Ystävykset Harri Alakortes (vas.), Vippe Lähteenmäki-Myllynen, Anu Taipalus, Hanna Juntunen, Minna Pihlajanmäki ja Ari Myllyniemi viettivät lauantaina aikaa Santa Fen terassilla ennen Cheekin Valot sammuu -konserttia. Kuva: Aku Isotalo

Cheek, eli Jare Tiihonen, keräsi Lahteen 60 000 ihmistä viikonlopun aikana. Moni oli tullut katsomaan konserttia autoillaan, sillä keskustan alueen sekä Jalkarannan suunnan kaikki mahdolliset parkkipaikat olivat tiiviisti käytössä sekä perjantaina että lauantaina. Myös toriparkki näytti olevan ääriään myöten täynnä molempina konserttipäivinä.

Cheekend eli Cheekin täyteinen viikonloppu toi selkeästi elämää Lahden keskustaan. Useasta autoilijasta huolimatta, moni kauempaa tuleva konserttivieras vietti yönsä Lahdessa. Kun Tiihonen kertoi viime marraskuussa lopettavansa uransa Lahdessa tänä elokuisena viikonloppuna, myytiin alueen hotellit tunneissa loppuun. Myös keskustan kuppiloista ja ravintoloista kerrotaan, että väkeä riitti niin terasseilla kuin yöelämässäkin.

Vapaudenkadulla sijaitsevassa Mamma Maria -ravintolassa väkeä riitti normaalia enemmän aina torstaista asti.

– Ennen konserttien alkua oli normaalia vilkkaampaa. Ihmiset jonottivat jopa kadulla, jos tilaa ei ollut. Toki, jos meillä oli täyttä, neuvoimme ihmisiä muihin ravintoloihin, mutta kaikki ravintolat olivat täynnä, koska muualta neuvottiin asiakkaita myös meille, kuvaillee ravintoloitsija Luciano Martins kulunutta viikonloppua.

Hänen mukaansa nälkäinen keikkakansa kävi myös koputtelemassa ravintolan ikkunoita konsertin jälkeen, mutta ravintola piti kiinni aukioloajoistaan.

– Normaalista poikkeavaa oli myös se, että ravintolan asiakaskunta oli pitkälti Lahden ulkopuolelta tulleita. Kiitos siis Jarelle, kun houkuttelit ihmisiä Lahteen ympäri Suomen, Martins hehkuttaa.

Cheek-drinkkejä ja ruoka-annoksia

Myös Vapaudenkadulla sijaitsevan Teerenpelin ravintolapäällikkö Kaapo Miettinen sanoo, että ravintolassa oli viikonloppuna tavallista vilkkaampaa.

– Väkeä oli todella paljon. Normaalista poikkeavaa oli myös se, että ihmiset kerääntyivät ravintolaan jo päivällä.

Miettisen mukaan Teerenpelissä oli varauduttu erityiseen viikonloppuun valmistamalla Valot Sammuu -drinkkejä.

– Lauantai oli kahdesta päivästä selkeästi vilkkaampi, mutta nimikkodrinkkiä sekä ruoka-annoksia myytiin enemmän perjantaina, Miettinen sanoo.

Hänen mukaansa Cheekin jäähyväiskonsertin kaltaisia suurtapahtumia saisi järjestää Lahdessa useammin.

– Olemme todella iloisia, että tällainen tapahtuma on ollut ja ylipäätään, että isoja tapahtumia järjestetään Lahdessa.

Lue myös: Lahtelainen Birgit Rautio jonotti muumimukia eilisestä lähtien Renkomäen ABC:llä – Muumin päivä -muki aiheutti yleisöryntäyksen liikenneasemalla
 

Keskustan ytimessä sijaitsevassa Amarillossakin kuhina oli kova koko viikonlopun.

– Ravintola oli ääriään myöten täynnä molempina päivinä sekä ennen keikkaa että sen jälkeen. Asiakkaat olivat pääasiassa erittäin innoissaan ja festarifiiliksillä, kuvailee ravintolapäällikkö Anne Joenkoski viikonlopun tunnelmia.

Hänen mukaansa ravintolan asiakkaat saivat auttaa Cheekin nimikkodrinkin kehittämisessä sosiaalisessa mediassa ja drinkkiä tarjoiltiin viikonlopun aikana. Lisäksi ravintolassa soi perjantaina ja lauantaina rap-painotteista musiikkia.

– Konserttikansalle oli varattu mahdollisuus ruokailla burgerbuffetissa ilman jonotuksia, ja juomaa myytiin myös terassilla jonotusta helpottaaksemme, Joenkoski kertoo.

Hänen mielestään Cheekend olisi tervetullut Lahteen uudestaankin.

– Mahtavaa, että saamme suurtapahtumia Lahteen ja pöhinää perinteisten tapahtumien rinnalle, Joenkoski hehkuttaa.

Ruska Paronen
ruska.paronen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi