Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Näin Cheek-huuma näkyi Lahden keskustassa

Cheek-avenue houkutteli kävijöitä. Kuva: Aku Isotalo

Lahden keskusta näyttää täydeltä perinteiseen lauantaipäivään verrattuna.

Heti matkakeskuksella Visit Lahden vapaaehtoiset auttavat Cheek-kansaa löytämään tien kohti mäkimonttua. Harjukadun risteyksessä tietä viittovan Joonas Tolosen mukaan suurin osa ihmisten kysymyksistä koskee ensin ruokapaikkoja ja sitten tietä mäkimontulle.

Kuin Tolosen sanoja vahvistaen paikalle astelee joensuulainen pariskunta Maiju Hirvonen ja Markku Ukskoski.

– Ensin kysyisin, mihin kannattaa mennä syömään ja sitten, missä se Cheek esiintyy, Ukskoski sanoo.

Kuva: Aku Isotalo

Hän kertoo kuunnelleensa Tiihosen musiikkia alkuajoilta lähtien. Myös artistin keikkoja Ukskoski on nähnyt toista kymmentä.

– Tuntuu kyllä varmaan vähän tyhjältä jälkikäteen, koska aina  olen odottanut, että koska Cheekiltä ilmestyy uutta musiikkia. Toisaalta saa nähdä onko tämä nyt todella se aivan viimeinen konsertti, sanoo Ukskoksi.

Pitkin rautatienkatua kulkee myös Visit Lahden Cheek-avenue, joka käytännössä käsittää jalkakäytävän, jolle ohikulkijat voivat jättää viestin artistille.

Kuva: Aku Isotalo

Rautatienkadun osa aina Hämeenkadulta Vuorikadulle on valtoimenaan toinen toistaan värikkämpiä viestejä ja piirustuksia. Sama tapahtui eilen, mutta sade on ennättänyt pestä eilisen viestit. Tänään katu on täyttynyt uudelleen ja suosittu Cheek-avenue on jatkunut kohti Harjukadun risteystä.

Myös Lahden keskustan liikkeissä Cheek-huumaan on otettu osaa. Sokoksella myyjät ovat sonnustautuneet Tiihosen fanivaatteisiin.

Lahden Sokoksella myyjät ovat pukeutuneet Cheekin fanivaatteisiin. Kuva: Aku Isotalo

– Pidämme paitoja osittain senkin takia, että fanimyymälä sijaitsee talossa, mutta kannamme paitoja myös ylpeydellä, koska onhan se hienoa, kun Lahdessa tapahtuu tällaista ja haluamme tukea kotipaikkakunnan poikaa, sanoo myyntiryhmävastaava Kirsi Varonen.

Hänen mukaansa Sokoksessa on riittänyt väkeä normaalia viikonloppua enemmän sekä perjantaina että lauantaina.

– Tapahtuma on selvästi tuonut lisää ihmisiä myös tänne, sanoo Varonen.

Kuva: Aku Isotalo

Keskustan terasseilla riittää myös väkeä, mutta aivan tupaten täynnä eivät terassit vielä päiväsaikaan olleet. Ystävykset Harri Alakortes, Vippe Lähteenmäki-Myllynen, Anu Taipalus, Hanna Juntunen, Minna Pihlajanmäki ja Ari Myllyniemi siemailivat kuohuvaa Santa Fen terassilla, josta matka jatkuu pian kohti Valot sammuu -konserttialuetta.

Taipalus kertoo, että Cheek on suuri idoli myös hänen tyttärelleen, joka seuraa konserttia yleisössä omien ystäviensä kanssa.

– Olemme käyneet lukuisilla keikoilla ja joka kerta jonottaneet Cheekin tapaamista tuntikaudet. Hän on kuitenkin artisti, jolla on aina aikaa faneilleen ja joka kerta hän on viettänyt puoli tuntia keikan jälkeen jutellen faniensa kanssa, sanoo Taipalus.

Ruska Paronen
ruska.paronen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi