Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Kunnaksen koulu peräti viisi vuotta väliaikaistiloissa? Sitten opetus siirtyisi Ahtialan ja Myllypohjan kouluihin

Satakunta Kunnaksen koulun oppilasta kulkee bussikyydillä Jalkarannan kouluun. Kuva: Mirja Hussain

Lahden Kunnaksen koulun toiminta jatkuu suunnitelman mukaan koulun tontilla väliaikaistiloissa vuosiin 2023–24 asti. Tämän jälkeen koulun toiminta väliaikaistiloissa päättyisi, ja Kunnaksen alueen perusopetus siirtyisi Ahtialan kouluun ja uudistettuun Myllypohjan kouluun.

Kunnaksen koulua koskeva kirjaus sisältyy palveluverkkosuunnitelmaan, jota sivistyslautakunta käsittelee kokouksessaan tiistaina. Myllypohjan koululla tehtäisiin uudisrakennus ja saneeraus. Kunnaksen koulun lisäksi vuosina 2023–24 voitaisiin luopua myös Ahtialan, Kunnaksen ja Leikkituvan päiväkodeista.

Kunnaksen koulun toimintaa on siirretty sisäilmaongelmien vuoksi koulun tontilla sijaitseviin väliaikaistiloihin. Osa oppilaista kuljetetaan kouluun Jalkarannan monitoimitaloon Jaloon.

Kaupunki valmistelee parhaillaan uusien väliaikaistilojen hankkimista Kunnaksen koulun tontille. Tilat saadaan käyttöön kevätlukukauden aikana. Vanhassa koulukiinteistössä ovat käytössä ruokailutilat, liikuntasali ja käsityöluokka.

Kunnallisten päiväkotien määrä vähenee?

Sivistyslautakunta käsitteli palveluverkkosuunnitelmaa jo kesäkuussa. Kaupunginhallituksen enemmistö ei ollut tyytyväinen päätökseen, jonka saatesanoissa otettiin kantaa muun muassa Kunnaksen koulun tilavaihtoehtojen valmisteluun ja päivähoitopaikkojen määrään.

Aiemmin elokuussa hallitus palautti lasten ja nuorten palveluverkon lautakunnalle valmisteltavaksi ohjeistuksen kera. Hallitus muistutti, että suunnitelmat on laadittava kaupungin strategian, talousarvion ja talouden tasapainotusohjelman mukaisesti.

Palveluverkkosuunnitelman mukaan päiväkotien määrä vähenee 34:stä 28:aan ja paikkamäärä vähenee 100:lla. Samalla yksityisen varhaiskasvatuksen tarjonta laajenee.

Lautakunnalta palveluverkkoasia etenee osaksi kaupungin talousarvion ja -suunnitelman valmistelua.

Lue myös: Lähes kaikilla Lahden kouluilla on tehty korjauksia kesän aikana
 
Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi