Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Autoilija juuttuu koko ajan punaisiin valoihin Lahden Lahdenkadulla, mistä on kyse?

Lahden Paasikivenaukion työmaa on vaikuttanut myös lähikatujen liikennevalojen toimintaan. Valoja on tullut lisää ja niitä on vaihdettu, eikä ohjelmointia ole saatu täysin valmiiksi. Kuva: Katja Luoma

Moni Lahden Lahdenkadulla ajava on huomannut, että aiemmin varsin hyvin toiminut vihreä aalto on poissa, ja autoilija joutuu pysähtymään pahimmillaan jokaisiin liikennevaloihin. Jatkuva pysähtely on omiaan lisäämään päästöjä kyseisellä kadunpätkällä.

Onko liikennevalot ohjelmoitu tarkoituksella niin, että autoilija joutuu pysähtymään aina punaisiin valoihin nopeuksien hillitsemiseksi, Lahden kaupungin liikennesuunnittelupäällikkö Jukka Lindfors?

Ei, kyllä tarkoitus on, että vihreä aalto toimisi mahdollisimman hyvin. Jos tilanne on tuollainen, asia on varmaan selvityksen alla. Olin tiistaina viimeksi toimistolla, enkä ainakaan silloin ollut vielä kuullut, että ongelmia olisi.

Onko punaisesta aallosta tullut kaupungille palautetta, suunnitteluinsinööri Tuula Salminen Lahden kaupungilta?

Muutama palaute on tullut. Neljä liikennevalokojetta vaihdettiin kesäkuun lopulla, eikä niiden ohjelmointi ole vielä valmis. Siksi Lahdenkadun liikennevalot eivät toimi niin kuin niiden pitäisi toimia.

Koska valot saadaan kuntoon, vai jääkö punainen aalto pitkäaikaiseksi riesaksi?

Vihreä aalto on tarkoitus saada takaisin. Olen yrittänyt kysellä, koska korjaaja ehtisi hoitamaan valot kuntoon, mutta en ole vielä saanut vastausta asiaa hoitavalta yritykseltä.

Saara Larkio
saara.larkio@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi