Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Sateenkaariliput liehuivat Lahden torilla

Kolme viikkoa kestävä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma Lahti Priden osanottajat marssivat Lahden keskustassa.

Pride-marssilla oli mukana myös tapahtuman suojelija, kaupunginvaltuutettu Maria Mäkynen (sd.). Kuva: Elena Liseytseva

Lahden Seta ry ja Lahti Pride 2018 marssivat keskustan alueella banderollien kera ja sateenkaarilippujen alla kello 11.00–11.30. Reitti kulki kauppatorilta Vapaudenkadulle, Vesijärvenkadulle, Aleksanterinkadulle ja takaisin torille.

Facebookissa Lahden Pride kulkueeseen oli ilmoittautunut reilu 160 ihmistä, joka on hieman viime vuotta enemmän. Järjestäjät arvioivat marssin osanottajamääräksi noin 250.

Pride-kulkue päättyi Karibia-teemaiseen torijuhlaan. Illalla Pride juhlinta jatkuu Seurahuoneella Dildobingon merkeissä.

Kuva: Elena Liseytseva

Kulkue on näkyvin osa kaikkiaan kolme viikkoa kestävästä Lahti Pride tapahtumasta. Viikkojen aikana seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia tuodaan esille Lahdessa muun muassa taidenäyttelyin, komedialla, seminaareissa, runokahvilassa ja elokuvanäytöksillä.

Lahti Pride järjestetään 14.8.–2.9. Tänä vuonna tapahtuman teemana on "Vähemmän kuin vähemmistö", jonka tarkoituksena on tuoda näkyväksi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen sisällä olevien vähemmistöjen näkökulmia.

Ruska Paronen
ruska.paronen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi