Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Koulukyydit takkuilivat pahasti Hollolassa - huoltajille maksetaan korvauksia

Koululainen matkalla kouluun. Kuva: Bavard Chimene

Hollolan koulukyydityksissä oli koko viikon merkittäviä hankaluuksia ja kuljetuksia ei saatu tehtyä oikein. Keskeisin syy ovat päällekkäisyydet ja puutteet kuljetuksen suunnittelujärjestelmään siirtyneissä tiedoissa, tiedottaa Hollolan kunta. Järjestelmävirheet ovat merkittävästi vaikeuttaneet ja hidastaneet kuljetusten reitittämistä, suunnittelua ja tietojen tarkistamista. Tilannetta on vaikeuttanut entisestään samaan aikaan suunnittelussa tapahtuneet henkilövaihdokset. Perheille kuljetustiedot ovat tulleet aivan liian myöhään ja tiedoissa on ollut virheitä.

Virheiden runsas määrä on hämmästyttänyt viranomaisia, ja kunhan kyydit saadaan sujumaan, aikomuksena on tarkastella perin juurin, missä virhe on tapahtunut. Kunta aikoo ensin tarkastaa jokaisen kuljetuspäivän erikseen, ja virheet pyritään korjaamaan akuutisti tai viimeistään seuraavaan viikkoon mennessä.

Koska koulukyydit eivät ole toimineet, osa huoltajista on tuonut lapsensa kouluun itse. Näistä tilanteista huoltajille maksetaan perusopetuslain perusteella saattokorvaus oppilaan kuljettamisesta.

Lue myös: Kunnaksen koululaiset aloittivat koulunsa väistötiloissa Jalkarannan koulussa – kielteistä vain koulupäivien piteneminen
 
Emmi Tuomisto
emmi.tuomisto@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi