Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Pikku-Tiilarin sinilevätilanne räjähti käsiin: viranomaiset huolissaan

Pikku-Tiilarilla on nyt runsaasti sinilevää. Kuva: Hollolan kunta

Hollolan Vähä-Tiilijärvellä sinilevän määrä on kasvanut räjähdysmäisesti. Tilanne huolestuttaa kuntalaisia ja myös viranhaltijoita.

Vähä-Tiilijärven tila on huonontunut viime vuosien aikana, mutta tämän kesän ongelman laajuus on yllättänyt kaikki. Sinilevä kukkii tyypillisesti elokuussa, mutta Vähä-Tiilijärvellä sinileväongelmaa ei ole aiemmin ollut.

Hollolassa on etsitty syitä järven tilanteen heikkenemiselle. Kuntatekniikka on jo useita kertoja käynyt avaamassa tukitun laskuojan. Veden virtaamisen estäminen huonontaa järven tilaa kun vesi ei vaihdu. Laskuojan tukkiminen rikkoo vesilakia.

Vähä-Tiilijärveä kuormittaa myös sen runsas virkistyskäyttö ja liian lähelle rantaa jätetyt koirien jätökset. Mietinnässä ovat myös järven rannoilla olevien asuntojen hulevedet. Vähä-Tiilijärveen johdetaan palvelutalo Onnenkodon jäähdytysvedet, mutta pohjaveden johtaminen järveen yleensä pikemminkin parantaa sen laatua.

Hollolan kunta selvittää nyt ELY-keskuksen kanssa järven tilannetta. Jos muuta ratkaisua ei löydy, edessä saattaa olla jopa järven kemiallinen kunnostus.

Emmi Tuomisto
emmi.tuomisto@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi