Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Kunnaksen koululaiset aloittivat koulunsa väistötiloissa Jalkarannan koulussa – kielteistä vain koulupäivien piteneminen

Evakko Jalkarantaan varmistui toukokuun lopussa.

3A-luokan Matias Koljonen, Luka Salminen ja Alex Limatius valtasivat linja-auton takapenkin. Vajaan puolen tunnin matka Kunnaksen koululta Jalkarantaan sujui iloisissa tunnelmissa. Kuva: Mirja Hussain

Runsaat sata Kunnaksen peruskoulun oppilasta on aloittanut syyslukukautensa Jalkarannan koulun tiloissa.

Suurin osa sisäilmaongelmista kärsivän Kunnaksen koulun oppilaista on jo aiemmin siirtynyt pihalle parakkeihin. Koska lisäväistötiloja ei ollut mahdollista järjestää syksyksi, viiden alakoululuokan oppilaat käyvät joululomaan asti koulua Jalkarannassa.

Linja-autot kuljettavat koululaiset Kunnaksen pihasta Jalkarantaan ja päivän päätyttyä takaisin.

Kaupunki tiedotti Kunnaksen koululaisten siirtämisestä evakkoon toukokuun lopussa.

Kuluvan viikon ajan harjoitellaan

Rehtori Maritta Turunen kertoo, että kuljetukset ja uusissa tiloissa alkava opetus hakevat vielä uomiaan. Järjesteltävää ja hoidettavaa on ollut paljon, ja menee hetki, ennen kuin arki alkaa rullata sujuvasti.

– Olemme sopineet tämän viikon olevan vielä harjoitteluaikaa sekä koulun henkilökunnalle että liikennöitsijälle, Turunen sanoo.

Kuljetuksista vastaavan liikennöitsijän kilpailutus valmistui vasta hieman ennen syyslukukauden alkua. Lahden sivistystoimialan pohjoisen alueen aluepäällikön Matti Saarelan mukaan tarjouspyyntöaika päättyi heinäkuun loppupuolella.

Lopullisen päätöksen liikennöitsijästä kaupunki teki elokuussa. Koululaisia kuljettaa Lehtimäen Liikenne.

– Kilpailutus hoitui ihan suunnitellussa aikataulussa, Saarela toteaa.

"Täytyy olla armollinen"

Kunnaksen koulun vanhempaintoimikunnan jäsen Sanna Nieminen on ollut tyytyväinen tiedotukseen. Tiistaina vanhemmille järjestetystä tutustumistilaisuudesta jäi Niemiselle hyvä tunne.

– Tilaisuudessa rehtori vastasi hyvin kattavasti vanhempien kyselyihin, Nieminen sanoo.

Järjestelyissä on ollut ensimmäisten koulupäivien aikana joitakin ongelmia. Tiistaiaamuna kaikki oppilaat eivät mahtuneet yhteen bussiin, vaan osa joutui odottamaan koulun pihalla uutta linja-autoa. Keskiviikkona bussi saapui vartin myöhässä.

– Täytyy kuitenkin olla armollinen. Koulua on käyty vasta pari päivää ja tilanne on kaikille aivan uusi, joten siihen nähden on sujunut hyvin.

Niemisen mukaan kielteistä on ainoastaan koulupäivien väistämätön piteneminen. Koulujen väliseen bussimatkaan kuluu vajaat puoli tuntia, ja sen jälkeen koululaisen on vielä käveltävä tai pyöräiltävä kotiin.

– Parakkien saaminen oman koulun pihaan olisi mieluisin ratkaisu, mutta olen onnellinen, että väistötilat ylipäänsä järjestyivät.

Parakkeja toivotaan tammikuulle

Kaupungin tavoitteena on järjestää Kunnaksen koululle lisää väistötiloja niin, että ne riittävät koko oppilasmäärälle. Vielä ei kuitenkaan ole varmaa, saadaanko lisäparakkeja vielä vuodenvaihteessa.

– Parakkien toimittajat eivät kykene toimittamaan niitä kovin nopeassa aikataulussa, koska väistötiloille on muuallakin Suomessa niin paljon tarvetta, Saarela sanoo.

Saarela uskoo, että kaupunki saa jo alkusyksyn aikana lisätietoa kevätlukukauden tulevista opetustiloista.

– Vanhempia tiedotetaan heti, kun tiedotettavaa on. Viimeistään syyskuun alussa lähetämme tuoreimman tiedotteen tilanteesta.

Lue myös: Lähes kaikilla Lahden kouluilla on tehty korjauksia kesän aikana
 
Jannika Melkko
jannika.melkko@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi