Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Opiskelijakunta Lamko on huolissaan ammattikorkeakoulun yt-neuvotteluista – "Kaikkia toimintoja tulee jatkaa työsuhteiden päättymisestä huolimatta"

Lahden ammattikorkeakoulun opiskelijakunta julkaisi perjantaina kannanoton, joka peräänkuuluttaa opiskelijoiden palveluiden ja henkilöstön hyvinvoinnin säilyttämistä.

Lamkin hallitus päätti viime viikolla säästöohjelman ja yt-neuvottelujen käynnistämisestä. Kuva: Jonne Heinonen

Opiskelijakunta Lamkoa huolestuttaa Lahden ammattikorkeakoulun (Lamk) henkilöstövähennykset. Perjantaina julkaistun kannanoton mukaan opiskelijoita mietityttää, mitä toimintoja Lamk joutuu mahdollisesti lakkauttamaan.

Kannanoton mukaan palveluiden ja toimintojen jatkuminen tulee taata niin, että vähennykset eivät vaikuta henkilöstön hyvinvointiin tai opiskelijoiden palveluihin. Lisäksi Lamko painottaa, että yhteistoimintaneuvottelut tulisi tehdä yhteisymmärryksessä, ja niissä pitäisi harkita tarkasti, mihin säästöt kohdistetaan. Kannanotossa sanotaan, että yt-neuvottelut eivät saa vaikuttaa opetuksen laatuun tai määrään.

Lue myös: Sirkusta, bändikeikkoja ja katuesiintyjiä – ensimmäistä kertaa Suomessa järjestettävä Fringe tuo kaikki taiteenlajit Lahden kulttuuritiloihin ja kaduille
 

– Kaikkia toimintoja tulee jatkaa siitä huolimatta, kenen työsuhde on päättymässä. Aiempi kokemus yhteistoimintaneuvotteluista oli se, että henkilökuntaa vähennettiin ja kesken olevat työt jätettiin täydellisesti kesken ilman ennakkovaroitusta. Tällainen toiminta hämmentää opiskelijoita, ja aiheuttaa mahdollisesti sitä, että opiskelijat jättäytyvät pois kursseilta tai jättävät pahimmassa tapauksessa koulun kesken, toteaa edustajiston puheenjohtaja Camilla Pulkkinen.

Lamkin hallitus päätti viime viikolla säästöohjelman ja yt-neuvottelujen käynnistämisestä. Ammattikorkeakoulu joutuu etsimään lähes kolmen miljoonan euron säästöt ensi vuodelle. Lamkin toiminnan tuloksellisuus on jäänyt jälkeen valtakunnallisesta keskiarvosta, mikä pienentää valtiolta saatavaa rahoitusta.

Yt-neuvottelut koskevat koko henkilöstöä, mutta säästötoimet kohdennetaan muuhun kuin opetushenkilöstöön.

Alina Mäkynen
alina.makynen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi