Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Hannu Welin kiersi perjantaina Lahdessa etsimässä käteisautomaattia – "Tulin juuri Mukkulasta, jossa automaattia purettiin seinästä"

S-ryhmän toimipisteiden Otto-automaatteja puretaan tämän ja ensi viikon aikana Lahdessa. Asiakkaiden kannattaa tietyissä paikoissa varautua katkoksiin käteisen saamisessa.

Hannu Welin tuli nostamaan rahaa Kiveriön S-marketilta, mutta automaatti oli poissa. Kuva: Janne Ranne

Lahden S-ryhmän toimipaikoista poistettiin torstain ja perjantain aikana Otto-automaatteja, jotka korvataan ensi viikolla Nosto-automaateilla. Lahtelainen Hannu Welin ajoi perjantai-iltapäivällä Kiveriön S-marketin pihaan nostaakseen käteistä ja jäi kortti kädessä katselemaan automaatin sulkemisesta kertovaa tiedotetta.

– Ajoin tänne suoraan Mukkulan S-marketista, jossa automaattia purettiin juuri seinästä. En viitsinyt mennä häiritsemään ja kysymään, mitä siellä tapahtuu, Welin kertoo.

Sisäisen tarkastuksen päällikkö Marjo Laurila Hämeenmaan Osuuskaupasta kertoo, että Kiveriön ja Mukkulan lisäksi automaatit ovat tällä hetkellä poissa käytöstä keskustan Sokos-tavaratalossa, Ankkurin S-marketissa, Amarillossa, Holman Prismassa ja Liipolan Salessa. Muissa Lahden S-ryhmän toimipisteissä automaatit ovat auki vielä viikonlopun.

Laurilan mukaan nyt suljetut automaatit avataan uudestaan ensi viikon keskiviikkona ja torstaina.

– Sulkemis- ja avausaikatauluista sekä lähimmistä käytössä olevista automaateista on pyritty tiedottamaan jo etukäteen automaateilla. Ilmoitukset ovat ulkotiloissa, joten joku on voinut napata sen mukaan muistilapuksi itselleen, Laurila sanoo.

Automaatit pidettiin auki mahdollisimman pitkään

Automatia Pankkiautomaattien käteispalvelujohtajan Harri Pennasen mukaan automaattien irrottaminen aloitettiin jo tämän viikon lopulla, koska S-ryhmä on antanut yritykselle takarajan, johon mennessä tilojen pitää olla tyhjänä uusien automaattien asentamista varten.

– Automaatteja ei pystytä purkamaan yhdessä päivässä. Kuorma-autojen lavalle mahtuu vain tietty määrä automaatteja. Jos paikan pitää olla tyhjä maanataiaamuna, automaatti pitää poistaa perjantaina, Pennanen kertoo.

Pennasen mukaan automaatit on pyritty pitämään paikoillaan mahdollisimman pitkään. Asiakaspalvelun kannalta on oleellista, että uudet automaatit saadaan paikoilleen mahdollisimman nopeasti.

– Olemme pyrkineet siihen, että pystyisimme palvelemaan asiakkaita mahdollisimman pitkään. Toivottavasti uusien automaattien asennukset sujuvat mutkitta niin, että asennuksessa ei tule yllätyksiä ja sitä kautta viiveitä, Pennanen sanoo.

Kiveriön S-marketilla on tiedote, jonka mukaan uusi automaatti avataan 16.8. Kuva: Janne Ranne

Pennanen muistuttaa, että kaikki K-ryhmän toimipisteiden automaatit ovat edelleen käytössä, ja esimerkiksi Trion ja Matkakeskuksen automaatit palvelevat normaalisti keskustan alueella. Ajantasaiset tiedot automaattien sulkemisista löytyy Otto-automaattien verkkosivuilta.

Lahden S-ryhmän toimipisteissä vaihdetaan yhteensä viisitoista automaattia. Loput kahdeksan poistuvaa automaattia puretaan ensi viikolla. Irrotetut Otto-automaatit yritetään sijoittaa uusiin kohteisiin myöhemmin syksyllä, joten lopputuloksena automaattien määrä kasvaa.

Lue myös: Finanssivalvonta: Käteisnostojen hintaa ei saa nostaa yli Ottojen tason
 

Osuuskauppa Hämeenmaan toimitusjohtaja Olli Vormisto kertoo, että vanhojen automaattien irrottamiseen ja uusien asentamiseen kuluu noin 2–5 arkipäivää.

– Aikataulu riippuu siitä, miten tietoliikenneyhteydet saadaan toimimaan. Lisäksi seinissä olevia aukkoja pitää muokkailla uusille automaateille sopiviksi, Vormisto sanoo.

Käteisautomaatit

Nostoautomaatin käyttöönotto

15.8. Sokos (2 kpl), S-market Ankkuri, Lahden Amarillo

16.8. S-market Kiveriö, Prisma Holma, S-market Mukkula ja Sale Liipola

17.8. Prisma Laune (2 kpl), S-market Hennala, ABC Nastola, ABC Renkomäki, S-market Metsäkangas, Prisma Hollola, S-market Jalkaranta

21.8. S-market Heinoska, ABC Heinola

Lähde: s-kanava.fi

Alina Mäkynen
alina.makynen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi