Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahtelainen Birgit Rautio jonotti muumimukia eilisestä lähtien Renkomäen ABC:llä – Muumin päivä -muki aiheutti yleisöryntäyksen liikenneasemalla

Muumin päivä -mukeja myytiin rajoitettu määrä per asiakas. Muki on myynnissä vain tänään.

Lahtelainen Birgit Rautio oli ensimmöinen jonossa. Hän aloitti jonottamisen jo keskiviikkoiltana puoli kahdeltatoista. Kuva: Kimmo Kangas

Varhainen jonottaja nappaa ensimmäisen muumimukin. Vain tänään myynnissä ollut muumimuki aiheutti Renkomäen ABC:lle valtavan yleisöryntäyksen. Kun Iittala Outlet avasi ovensa kello kuusi, oli jonossa satoja ihmisiä. Jono kiemurteli liikenneasemalla ja aina ulos saakka.

Hiukan ennen kello 8.30 liikenneasemalla kuulutettiin, että mukien takia ei enää kannattaisi jonottaa, sillä ne oli myyty loppuun.

Ensimmäisenä jonossa oli lahtelainen Birgit Rautio seurueineen.

– Puoli kahdeltatoista illalla tultiin jonoon. Yö meni hyvin, sillä meillä oli lepotuolit ja täältä sai kahvia. Seuraakin on ollut, kun seuraavat tulivat jonoon noin tuntia myöhemmin.

Muumin päivä -mukia myytiin enintään kuusi kappaletta asiakasta kohden. Ensimmäisistä ostajista jokainen kaappasi kainaloonsa valmiiksi pakatun kuuden mukin pakkauksen. Käyttöastioita mukeista ei tule ainakaan Raution taloudessa.

Muumin päivä -mukin myynti alkoi Iittala Outletissa torstaina kello kuusi. Jonossa oli tuolloin satoja ihimisiä. Kuva: Kimmo Kangas

– Ei todellakaan mene käyttöön. Yhden voi laittaa hyllyyn ja loput kassakaappiin, Rautio naurahtaa.

Yhteensä Raution kokoelmassa on noin 180 muumimukia. Kokoelma ei ole täydellinen, vaan etenkin joitakin varhaisimpia mukeja uupuu.

– Olen jo monta vuotta keräillyt ja halusin tämän ehdottomasti. Muumimukit ovat ihania ja niitä on mukava keräillä, kun niitä tulee koko ajan lisää.

Kokoelmastaan suosikiksi Rautio nostaa tänään saadun Muumin päivä -mukin, koska siinä kaunis väritys.

Harvinainen kuvitus

Muumin päivää on vietetty elokuun 9. päivä vuodesta 2004 lähtien. Tämä päivä on kirjailija ja kuvittaja Tove Janssonin syntymäpäivä. Yleisöryntäyksen aiheuttaneen Muumin päivä -mukin kuvitus on peräisin Janssonin piirroksesta vuodelta 1955, joka on alun perin piirretty lontoolaiselle sanomalehdelle. Piirroksessa Muumipeikko ja Muumimamma ovat kiivenneet saaren korkeimmalle kalliolle ja istahtaneet ihailemaan auringonlaskua. Muumipeikko on käpertynyt äitinsä kainaloon.

Muumin päivä -muki on saatavilla vain vuorokauden ajan. Kuva: Rene Granstrom

Myytävien mukien kokonaismäärää ei ole paljastettu. Aamun yleisöryntäyksen perusteella Muumin päivä -mukit myydään hyvin nopeasti loppuun ainakin Renkomäen Iittala Outletista. Mukeja oli myynnissä myös arabiastore.fi -verkkokaupasta, mutta mukit oli myyty loppuun myös sieltä jo ennen aamuseitsemää.

Juttua päivitetty 9.8. kello 8.27: Lisätty tieto, että mukit oli myyty loppuun noin kello 8.30.

Lue myös: Lahden Iittala outletiin odotetaan ryntäystä, vartijakin jo palkattu – erikoismuumimukia myydään Suomessa vain 24 tuntia
 
Kimmo Kangas
kimmo.kangas@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi