Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Ekalle luokalle menevä Lauri Salila odottaa koulun parkour-kerhoa ja matematiikan tunteja

Lauri Salila aloittaa koulutiensä ensi viikolla Lotilan koulussa. Kuva: Elena Liseytseva

Lahtelainen Lauri Salila on pessyt heijastinkankaalla varustetun koulureppunsa puhtaaksi. Penaalin hän on saanut joululahjaksi ulkomailla asuvalta tädiltään. Maanantaina Salila aloittaa ensimmäisen vuotensa Lotilan koulussa.

Vielä häntä ei jännitä kouluun meneminen. Opinahjo on sama tuttu rakennus, jossa Salila kävi esikoulun, ja monet hänen eskarikavereistaan tulevat samalle luokalle.

Topi, Niilo ja Matias tulevat samaan ryhmään, Salila luettelee.

Salilan suosikki oppiaine on matematiikka. Hän on selaillut isän vanhoja matematiikan kirjoja, jotka kiinnostivat vanhoja äidinkielen kirjoja enemmän.

Eniten ekaluokkalainen odottaa koulun kerhoja, joista hän aikoo osallistua ainakin parkour-kerhoon.

– Lisäksi harrastan judoa. Treeneissä harjoittelemme esimerkiksi mattopainia ja sidontoja.

Vanhempien suurin huoli on liikenne

Koulumatkaa Salilalle kertyy noin puolitoista kilometriä. Ekaluokkalaisen äiti Mia Salila kertoo, että matkan taittamista on tarkoitus harjoitella vielä tämän viikon aikana pariin otteeseen, jotta koulumatkaan osataan varata tarpeeksi aikaa aamusta.

Liikenne on yksi vanhempien huolenaiheista. Kodin lähellä on rakennustyömaa, jossa kulkee rekkoja. Koulutiellä on pätkä, jossa ei ole pyörätietä ja matkaa joutuu kulkemaan autotien reunassa raskaan liikenteen seassa.

Lisäksi Mia Salilaa mietityttää, muistavatko koulun läheisen kerrostalon pihasta tulevat autokuskit, että ympäristössä kulkee koululaisia.

– Luotan, että Lauri pystyy seuraamaan liikennettä ja muistaa ohjeet liikkuessaan itsekseen. Porukassa se on toinen juttu, Mia Salila sanoo.

Myös puhelimen hankkimisesta on keskusteltu, mutta toistaiseksi pojalla on käytössään äitinsä vanha työpuhelin. Jonkinlainen luuri on tarpeen, sillä kotona ei ole enää lankapuhelinta.

– Olemme sopineet, että puhelinta ei käytetä liikenteessä tai koulussa, vaan silloin, jos meidän tarvitsee tavoittaa Lauri tai hänen meidät, Mia Salila kertoo.

Alina Mäkynen
alina.makynen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi