Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Nyt se on jo lähes varmaa: Launeen perhepuiston linnake aukeaa todennäköisesti viikonloppuna

Leikkilinnan valmistuminen myöhästyi alkuperäisestä aikataulusta ilkivallan ja turvallisuustarkastuksessa ilmenneiden puutteiden vuoksi.

Kaupunki järjestää leikkilinnan viralliset avajaiset elokuun lopussa. Kuva: Mirja Hussain

Lahden Launeen perhepuiston linnake on hyvässä lykyssä valmis leikittäväksi tänä viikonloppuna.

– Rakentaja on luvannut, että työmaan aidat saattavat poistua tämän viikon perjantaina puolilta päivin, jos Rovaniemeltä Lahteen matkalla olevat puuttuvat varaosat tulevat ajoissa, kertoo Lahden kaupunginpuutarhuri Kirsi Kujala.

Vaikka linnassa leikitään toivon mukaan jo tällä viikolla, kaupunki järjestää viralliset avajaiset keskiviikkona 29.8. Ohjelma ei ole vielä varmistunut, mutta Kujala toivoo, että avajaisiin saataisiin lapsille suunnattua ja linnateemaan sopivaa ohjelmaa.

– Tärkeintä on, että lapset pääsevät tutustumaan laitteeseen. Luvassa ei ole pitkiä pönötyksiä tai puheita, Kujala lupailee.

Suunnittelijat joutuivat miettimään kokonaan uuden osan

Alkuperäisen aikataulun mukaan linnakkeen piti olla valmis heinäkuun puolivälissä. Käyttöönotto viivästyi, koska laitteen keskeneräinen alusta joutui viime kuussa ilkivallan kohteeksi. Rötöksen seurauksena valettua alustaa jouduttiin purkamaan ja tekemään uusiksi.

Lisätöiden ohella materiaalitoimitukset ovat lykänneet valmistumisaikataulua. Lisäksi pari viikkoa sitten tehdyssä käyttöönottotarkastuksessa ilmeni uusia ratkaisuja vaatineita turvallisuuspuutteita.

– Rakennelmassa oli vaarallisia välejä, joihin käsi tai pää olisi saattanut juuttua. Ulkopuolinen tarkastaja totesi muutamat vaaran paikat, joita ei ollut huomattu rakennusvaiheessa, Kujala kertoo.

Kujalan mukaan tehtaan valmistaja joutui puutteiden takia miettimään linnakkeelle kokonaan uuden osan. Valmista tavaraa ei ollut varastossa.

– Suunnittelijat miettivät aluksi, poistetaanko turvaton toiminto kokonaan. Se olisi ollut helppoa ja nopeaa, mutta ei sitä mitä halusimme, sillä linnaan toivottiin mahdollisimman paljon toimintoja, Kujala sanoo.

Lue myös: Kriteerit perhepuiston vetonaulalle: "Enemmänkin leikkiväline, ei niinkään rakennus, kuitenkin selvästi linna"
 

Käyttöönottotarkastuksen aikaan myös sähkötyöt olivat vielä kesken ja joitakin seinäelementtejä kiinniteltiin linnakkeen sisäpinnalle. Nyt työt alkavat viimein valmistua ja turvallisuuspuutteet alkavat olla korjattuna.

Linnakkeen avautumista voi seurata Launeen perhepuiston Facebook-ryhmästä, jossa aitojen poistamisesta tiedotetaan tuoreeltaan. Virallisten avajaisten tarkemmasta ohjelmasta kerrotaan myöhemmin.

Alina Mäkynen
alina.makynen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi