Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Vuosi valtuustossa

"Kylät tarvitsevat Vääksyä ja Vääksy kyliä" – KD:n valtuutettu haluaa pitää huolta koko Asikkalasta

Jukka Mattssonin (kd.) mielestä valtuuston henki on parempi kuin hän uskalsi odottaa.

Jukka Mattsson päätti ehdokkuudestaan viime tipassa, mutta sai silti kasaan yli sata ääntä. Nyt hän on KD:n ainoa valtuutettu Asikkalassa. Kuva: Jukka Mattsson

Asikkalan valtuuston ainoa kristillisdemokraatti, maanviljelijä ja marjatilan isäntä Jukka Mattsson kehuu valtuuston henkeä paremmaksi kuin uskalsi odottaa. Valtuustotovereistaan hän kiittelee erityisesti vihreiden Juha Tapiolaa. Tapiolan asiantuntemus on vakuuttanut Mattssonin.

Mattsson haluaa painottaa valtuutettuna Asikkalan kehittämistä kokonaisuutena. Kaikkia panoksia ei tule laittaa Vääksyyn. Syksyn kuuma puheenaihe on Vääksyn yhteiskoulun tilanne: rakennetaanko kokonaan uusi vai remontoidaanko vanha?

Mitä olet saanut vuodessa aikaiseksi?

Yhden valtuutetun ryhmä ei saa mitään suurta yksin aikaiseksi. Uskon, että pystyin vaikuttamaan strategiaan, jota teimme ensimmäisen vuoden aikana. Olen alusta asti painottanut, että Asikkala ei ole pelkkä Vääksy. Meillä on paljon hienoja ja vahvoja kyliä. Olen yrittänyt korostaa, että kylät tarvitsevat Vääksyä ja Vääksy kyliä.

Millainen ensimmäinen vuotesi valtuustossa oli? Onko kuntapolitiikka vastannut odotuksia?

Valtuustokauden alku on suurin piirtein vastannut odotuksia. Asikkalan edellinen valtuustokausi vaikutti ulkoa päin kovin riitaisalta. Tämän valtuustokauden alku on ollut odotuksiin ja vaalitulokseen nähden parempi. Suurin osa valtuutetuista on yhteistyökykyisiä ihmisiä. Toki joukkoon mahtuu aina omanlaisiaan persoonia. Se kuuluu asiaan. Valtuustossa pitääkin olla erilaisia ihmisiä ja erilaisia mielipiteitä. Jos kaikki olisivat aina samaa mieltä, ei sillä tavoin tule välttämättä parasta lopputulosta.

Millä perusteella valitsit puolueesi?

Arvopohjani on ollut jo pitkään kristillinen, joten puoluevalinta tuntui tosi luontevalta. Aika viime tipassa päätin lähteä ehdolle. Olen ollut mukana seurakuntatyössä ja luottamustoimissa aiemmin. Sitä kautta minua kai sitten lähdettiin ehdolle kysymään. Vaaleissa olin ehdolla sitoutumattomana, mutta liityin puolueeseen vaalien jälkeen. Asikkalan asiat riittävät minulle. Eduskuntavaalit eivät kiinnosta ollenkaan.

Kehu kollegaa toisesta valtuustoryhmästä.

Juha Tapiola (vihr.) on vakuuttanut asiaosaamisellaan. Hänellä on laaja asiaosaaminen. Juha jaksaa perehtyä ihailtavan tarkasti asioihin ja käyttää varmasti paljon aikaa valtuutetun tehtävän hoitamiseen. Vaikka en ole kaikista asioista hänen kanssaan ihan samaa mieltä, pidän hänen tyylistään argumentoida asiaperustein. Häneltä ei koskaan kuulla puhujapöntössä löysiä heittoja.

Mikä on tulevan syksyn suurin poliittinen puheenaihe Asikkalassa?

Päivän selvästi Vääksyn yhteiskoulun tilanne. Kyse on erittäin mittavasta hankkeesta, joten tarkkaan on harkittava, mitä sen kanssa tehdään. Itse olen uudisrakennuksen ja suojellun A-osan säilyttämisen kannalla. Peruskorjaukseen liittyy mielestäni liikaa riskejä. Uusi koulu olisi varmempi ja kauaskantoisempi ratkaisu. Kerralla kannattaa tehdä kunnollinen. Köyhän ei kannata huonoa hankkia.

ESS haastattelee kesän aikana jokaisesta Päijät-Hämeen kunnasta yhden ensimmäisen kauden valtuutetun. Tämä on juttusarjan yhdeksäs osa.

Poliitikko

Jukka Mattsson

52-vuotias kristillisdemokraattien ensimmäisen kauden valtuutettu Asikkalassa.

Osallistui vaaleihin sitoutumattomana ehdokkaana, mutta on sittemmin liittynyt Kristillisdemokraatteihin.

Perheeseen kuuluvat puoliso ja kolme aikuista lasta.

Maanviljelijä, luomumarjatilan isäntä.

Erno Laisi
erno.laisi@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi