Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Eteläisen kehätien työmaa muuttaa liikennejärjestelyjä Launeen koulun lähettyvillä - maastoon sijoitetut opasteet koululaisten apuna

Lahden eteläinen kehätie -hankkeen tietyömaa aiheuttaa poikkeusjärjestelyitä oppilaiden kulkemiseen ja kuljettamiseen Launeen koulun edustalla.

Launeen koululaisten tulee huomioida muuttuneet liikuntajärjestelyt koulun lähellä.

Tietyöt aiheuttavat merkittäviä liikennejärjestelyjä sekä jalankulkijoille ja pyöräilijöille että ajoneuvoille Launeen koulun edustalla.

Poikkeusjärjestelyillä pyritään turvaamaan koululasten liikenneturvallisuus koulumatkalla ja koulupäivän aikana.

Koulun alkaessa alueella on käytössä neljä Uudenmaankadun puolelta toiselle johtavaa ali- ja ylikulkuyhteyttä, jotka varmistavat jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden turvallisen liikkumisen rakennustöiden aikana.

Yhteydet ovat Varakadun alikulkukäytävä, Tasangonpolun alikulkukäytävä, Venetsianraitin ylikulkukäytävä ja kulkureitti Hankaankadun risteyssillan alitse.

Orimattilankadun ja Aukeankadun kohtien alikulkukäytävät on poistettu käytöstä. Alikulkujen tilalla on Uudenmaankadun ylittävät työnaikaiset suojatiet.

Työnaikaisia suojateitä ei suositella lasten koulureitiksi, vaan heidät tulisi ohjata kulkemaan Uudenmaankadun puolelta toiselle edellä mainittuja ali- ja ylikulkuyhteyksiä pitkin.

Liikenne Ajokadulla on katkaistu kokonaan. Jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden käytössä ovat Sokeritopanpolun ja Apilakadun korvaavat yhteydet.

Työmaan työntekijät opastavat ensimmäisinä koulupäivinä kulkijoita

Koulun alkaessa käytössä olevat liikennejärjestelyt näkyvät maastossa olevissa opasteissa.

Lisäksi työmaahankkeen edustajat jalkautuvat koulureitin varteen Launeen koulun läheisyyteen opastamaan koululaisia turvallisille reiteille ensimmäisinä koulupäivinä.

Orvokkitie avataan liikenteelle maanantaihin 13.8. mennessä. Orvokkitien kevyen liikenteen reitti kulkee tien koulun puoleista reunaa.

Autolla lapsia kouluun kuljettavien toivotaan ajavan Nikkilän kautta Orvokkitielle, jättävän lapset Orvokkitien koulun puoleiseen reunaan ja jatkavan siitä Ajokadun suuntaan. Orvokkitien nopeusrajoitus on 30 km/h.

Koulun parkkipaikka ja toinen mopojen parkkipaikoista sijaitsevat koulualueen itälaidalla. Keittiön huoltoliikenteen ja hammashoitolan parkkipaikka on koulualueen länsilaidalla. Ajo parkkipaikoille sekä keittiön huoltoajo kulkee Orvokkitien kautta.

Koulun toinen mopoparkki sijaitsee Apilakadun varressa. Pohjoisesta tulevien mopoilijoiden toivotaan käyttävän tätä parkkipaikkaa.

Liikennejärjestelyt muuttuvat rakennustöiden edetessä, ja niistä tiedotetaan säännöllisesti.

Kuva: Anssi Hietamaa
Helmi Hämäläinen
helmi.hamalainen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi